h

Eef in het zonnetje gezet na afloop van geslaagde ledenvergadering

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

16 januari 2024

Eef in het zonnetje gezet na afloop van geslaagde ledenvergadering

Foto: SP

Na een goed bezochte ledenvergadering op 15 januari werd onze Eef Diepenbroek uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Hij was de eerste die deze wisseltrofee in ontvangst mocht nemen en kreeg daarnaast het boek 'De Bovenbazen' van Ollie B. Bommel cadeau.

Eef zet zich al jaren met hart en ziel in voor onze afdeling. Bij vrijwel ieder actiemoment is hij van de partij, zorgt dat alle spullen op orde en aanwezig zijn, met de bakfiets of de auto, door weer en wind. Eef beheert en onderhoud de materialen van de afdeling en is altijd bereid om een helpende hand toe te steken en zijn huis en tuin beschikbaar te stellen voor een BBQ of het voorbereiden van acties. Deze actie had hij echter niet zien aankomen, blijkt wel uit zijn reactie: “Ik word er verlegen van, wat een leuke verrassing maar dit is toch niet nodig! Heel erg bedankt allemaal!”. Deze extra blijk van waardering is door Eef dik verdiend!

LEDENVERGADERING
Tijdens de ledenvergadering zelf stonden er veel onderwerpen op de agenda. De vergadering werd gestart met een dankwoord aan Jasper Knipping, die onlangs is gestopt als fractievoorzitter. Namens de afdeling ontving hij uit handen van voorzitter Hans Boerwinkel een mooi flesje drank. “Bedankt voor je tijd en energie in de raad Jasper, en we hopen je gauw weer te zien bij andere activiteiten in de afdeling!”

Aansluitend werden het jaarverslag en het jaarplan van de afdeling besproken. De aanwezige leden konden zich er in vinden, dus gaat de afdeling Doetinchem in 2024 hard aan de slag met het nog meer en beter betrekken van onze leden en sympathisanten. We staan landelijk voor grote uitdagingen en het is van belang dat zoveel mogelijk mensen mee gaan doen, en zo de ongelijkheid aan gaan pakken.

NIEUW PARTIJBESTUUR
Na een mooie, kritische en inhoudelijke discussie kunnen de aanwezige leden van de afdeling Doetinchem, evenals als de afdeling Oude IJsselstreek die bij ons te gast was, instemmen met de kandidaten zoals voorgedragen door het zittende Partijbestuur. Ook wordt Hans Boerwinkel door zijn eigen afdeling unaniem gesteund in zijn kandidatuur voor algemeen partijbestuurslid en we wensen hem veel succes!

Foto: SP

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT
Daarnaast werden de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor het Europees Parlement besproken. Waarbij op de kandidatenlijst geen op- of aanmerkingen waren. Over het verkiezingsprogramma waren de leden wat kritischer en daarom zullen er naast de tekstuele aanbevelingen en punten en komma’s, ook een aantal wijzigingsvoorstellen worden ingediend in aanloop naar het Congres.

VERKIEZING NIEUW AFDELINGSBESTUUR
Tot slot stond er de verkiezing van het nieuwe afdelingsbestuur op de agenda. Na een schriftelijke stemming zijn alle door het zittende bestuur voorgedragen kandidaten gekozen als bestuurslid. Het volledige huidige bestuur is herkozen en zal worden aangevuld met Petra van Werven als algemeen bestuurslid

Na afloop van de ledenvergadering was het eindelijk tijd om onder het genot van een hapje en drankje bij te praten en met elkaar te proosten op een goed en strijdbaar jaar!

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier