h

IN MEMORIAM: CHANTAL DE VRIES

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

6 februari 2024

IN MEMORIAM: CHANTAL DE VRIES

Foto: SP

Eind januari bereikte ons het bericht dat Chantal de Vries op 52-jarige leeftijd is overleden. Chantal kreeg vorig jaar de diagnose kanker en heeft helaas nog maar weinig tijd gekregen.

Chantal was lid van de SP sinds 15 mei 2003 en was betrokken bij de oprichting van de SP-afdeling Doetinchem in februari 2004. Ze was organisatiesecretaris vanaf december 2003 toen de afdeling nog in oprichting was en vervulde die functie tot december 2006. Ook was ze algemeen bestuurslid, hulpdienstmedewerker en kaderlid.
Mede door haar beroep, ze was arts, was ze sterk betrokken bij het thema zorg en ze werd daarom ook door Agnes Kant gevraagd mee te denken over hoe de zorg anders en beter kan. 

Later werd Chantal coach waar ze haar kennis vanuit de zorg combineerde met hulpverlening met de zachte kracht van paarden. Hoewel ze al geruime tijd geen actieve rol meer in de afdeling vervulde, nam ze wel regelmatig contact op als het ging om wat haar ervaringen waren in de zorg. Ook tijdens het opbouwen van de beweging rondom het Nationaal ZorgFonds was ze actief betrokken.

We gaan in Chantal een sterk betrokken mens met een groot sociaal hart missen.
We wensen haar dierbaren veel sterkte met dit enorme gemis.

Reactie toevoegen

U bent hier