h

Belinda Stinissen

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

06-14634574

Belinda is op 22 oktober 1967 geboren in Doetinchem. Sinds maart 1999 getrouwd met Wim Stinissen, samen zijn ze de ouders van 3 dochters (1987, 1990, 1991) en een zoon (1993) en trotse opa en oma van 4 kleinkinderen.

Achtergrond

Belinda is werkzaam geweest in de zorg als thuiszorgmedewerker, rayonleidster, op de afdeling geriatrie in het ziekenhuis en op de gesloten afdeling van woonzorgcentrum Den Ooiman. Verder heeft ze gewerkt bij Prifo foto en als Callcenter medewerker.Samen met haar man Wim heeft ze pleegkinderen in huis en haar gezin opgenomen. Op dit moment is Belinda volledig afgekeurd, maar dit weerhoudt haar niet om zich vol overgave in te zetten als volksvertegenwoordiger voor de SP.

Meer over Belinda:

Boek

Het geheim van Oss en Tegenstemmen, beide van Jan Marijnissen; De zeven zussen; Bloedsteen; Judas; Tijdgeest en De vierde dimensie.

Film

Ik kijk niet echt graag films, maar liever naar praatprogramma’s en spelshows. Als ik dan toch een film kijk, dan het liefst een waar ik om kan lachen.

Tv-programma

Nieuws, Lang leve de liefde, Humberto, Hlf8, Jinek, Expeditie Robinson,Tafkal.

Muziek

Ik luister vooral naar muziek uit de jaren ‘80/’90 en voor de gezelligheid naar Hollandse muziek. Verder hoor ik graag mijn dochter Marjolein zingen, die zangeres is. In mijn jeugd was het vooral muziek van ABBA en Elvis die uit de luidsprekers kwam.

Sport

Ik heb vroeger veel gesport, zoals drie keer per week hardlopen en zes keer in de week krachttraining. Doordat ik een ongeluk heb gehad is dit helaas niet meer mogelijk.

Vakantie

Ik ga niet graag op vakantie, Home Sweet Home vind ik het prettigst. Wanneer ik wel op vakantie zou gaan, dan het liefst met het hele gezin.

Gerecht

De hollandse pot, Indonesisch, lasagne. Ik kook en bak het liefst zelf voor vrienden en familie.

Kunst 

Vooral schilderkunst, zoals van Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn. Zelf schilder ik ook graag.

Woonplaats 

Ik ben geboren en getogen in ons mooie Doetinchem. 

Zit politiek in je familie?

Er werd bij ons thuis alleen over politiek gesproken tijdens de verkiezingen, onze stem mocht niet verloren gaan van onze ouders. Maar nu met trots: Ja! Van huis uit heb ik het niet, maar ik geef het zelf wel door. Momenteel zit ik zelfs samen met mijn dochter Marjolein Faber in de gemeenteraad van Doetinchem.

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Ik ben lid geworden van de SP op 13 november 2013. Dit was in de tijd dat ik bij Sensire werkte en alle medewerkers ontslag kregen, om vervolgens weer via de achterdeur aan genomen konden worden als alfa hulp. Als medewerkers kwamen we in actie door het kantoor van Sensire te bezetten. Daardoor heb ik de SP leren kennen en ben ik direct lid geworden. Ik heb de politiek altijd al wel interessant gevonden, maar deze actie van de SP heeft mij het zetje gegeven om actief te worden.

Wat is jouw meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

Dat is Aletta Jacobs, de eerste vrouw die zich verkiesbaar stelde en werd afgewezen. Dat vrouwen stemrecht kregen in 1919. Daarom ik vind dat vrouwen zich meer moeten laten horen in de politiek, het is ons niet aan komen waaien.

Wat zou je doen als je morgen de loterij wint?

Op de eerste plaats hoef ik niet veel geld te hebben om gelukkig te zijn. Maar als ik de loterij win dan zou ik eerst mijn kinderen en kleinkinderen geld geven zodat ze een toekomst kunnen bouwen. Daarna zou ik zelf anoniem heel veel mensen willen helpen die het moeilijk hebben. Voor mezelf zou ik dan niet erg veel over houden, net genoeg om in de toekomst zonder zorgen te kunnen leven.

U bent hier