h

Marjolein Faber

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

0621175418

Marjolein Faber is geboren op 23 maart 1990 in Doetinchem. Ze is getrouwd met Jelle Faber en samen hebben ze een dochter. Sinds maart 2022 is ze raadslid van de Gemeente Doetinchem.

Ongeveer elf jaar geleden werd Marjolein lid van de SP en was ze ook actief bij de jongerenorganisatie van de SP, dit was nog in de tijd van Emile Roemer. In die tijd ging Marjolein ook weer naar school om een secretaresseopleiding te volgen. Nadat ze haar secretaresseopleiding heeft afgerond ging ze werken als secretaresse en daarnaast in de weekenden als zangeres.

Muziek

Op jonge leeftijd had ik al een grote passie en dat is zingen. Ik begon als kind al te zingen in playback-back shows en deed mee aan talentenjachten op school. Vanaf 2016 heb ik de stap genomen om wat met mijn muziek te gaan doen en in 2018 heb besloten om mijn eerste single op te nemen. Tot nu toe heb ik inmiddels vier singles uitgebracht en heb ik door het hele land vele optredens gedaan en radio-interviews gehad.

Geloof

In november 2021 kwam ik in aanraking met het Christelijk geloof en op 15 mei 2022 heb ik me laten dopen en mijn leven gegeven aan God. Sinds die tijd is mijn leven veranderd. Door het geloof heb ik ervoor gekozen om de politiek in te gaan, omdat ik heel graag andere mensen wil helpen en dit was mijn kans om het verschil te kunnen maken.

Nieuwe passie

Ik was altijd op zoek naar een doel in mijn leven, wilde mensen kunnen helpen, ik had nooit gedacht dat ik in de politiek terecht zou komen. Mijn moeder was ook al langere tijd actief bij de SP en vroeg aan mij of ik het ook leuk zou vinden om op de kandidatenlijst te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Ik vond dit een grote verantwoordelijkheid, maar een mooie kans om iets te kunnen betekenen voor een ander. Uiteindelijk werd ik gevraagd of ik hoog op de lijst zou willen staan en ik heb geen moment getwijfeld, je leeft tenslotte maar één keer. Ik stond op nummer drie en zit nu samen met mijn moeder in de gemeenteraad, wat ik erg bijzonder vind.

Wat zou je willen bereiken met SP Doetinchem

Ik merk dat veel mensen zich niet gehoord voelen en dat ze vaak met de rug tegen de muur staan, als het om de politiek gaat. Dit begrijp ik wel na alle crisissen die maar niet opgelost worden, daar zou ik heel graag verandering in willen brengen. Ik wil bereiken dat mensen weer hun zeggenschap terugkrijgen, zich weer gehoord voelen en dat alle mensen gelijkwaardig behandeld worden.

U bent hier