h

OV Chipkaart

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

19 februari 2011

Emile komt naar Station Doetinchem op woensdag middag 23 februari

Woensdag-middag 23 februari komt SP-leider Emile Roemer naar Gelderland. Samen met de Gelderse lijsttrekker Eric van Kaathoven zal Roemer bij station Doetinchem het actieplan presenteren voor het verbeteren van het openbaar vervoer in Gelderland. De SP in Gelderland wil 1 miljard euro van het NUON-geld investeren in openbaar vervoer in Gelderland.

Lees verder
4 december 2010

Syntus-trein laat passagiers staan

Opnieuw heeft een Syntus trein tientallen kaartjesbezitters achter gelaten op het perron omdat de trein te vol zat. Deze keer niet morgens in Zevenaar of Duiven maar op dondermiddag in Arnhem en Arnhem Velperpoort. Onze SP actie worden binnenkort voortgezet op het staton in Doetinchem.

Lees verder
6 oktober 2010

SP feliciteert reizigers met voorlopig behoud strippenkaart.

Minister Eurlings heeft woensdag in de Tweede Kamer gezegd dat de strippenkaart niet in november wordt afgeschaft in Oost-Nederland. Gelderland, de Stadsregio, Twente en Overijssel willen dat iedereen per 18 november alleen nog maar met de ov-chipkaart kan reizen.

Lees verder
4 oktober 2010

Gelderland moet invoering ov-chipkaart stoppen (SP)

Vandaag werd bekend dat de ANWB uit het landelijke consumentenoverleg over de invoering van de ov-chipkaart is gestapt. De ANWB voelt zich niet meer serieus genomen in het overleg. Ook in Gelderland kwamen er kritische geluiden vanuit reizigersorganisatie ROVER en consumentenplatform ROCOV over de invoering van het nieuwe betaalbewijs in het OV.

Lees verder
7 september 2010

SP wil opheldering over ontbreken ov-chipkaart palen Betuwe en Achterhoek

De Gelderse SP-fractie wil opheldering over het bericht dat reizigers van de Syntus-treinen eind december geen gebruik kunnen maken van de OV-chipkaart. Er zijn nog onvoldoende ov-chipkaartpalen beschikbaar voor de treinstations in de Achterhoek en de Betuwe.

Lees verder
19 mei 2010

Actie voeren helpt!

Vanmiddag is het zwartboek OV-chipkaart aan gedeputeerde Marijke van Haaren aangeboden. Wij hebben in pakweg drie maanden tijd 234 klachten verzameld, het topje van de ijsberg! De gedeputeerde gaat de klachten in het zwartboek bekijken en overweegt om een provinciaal meldpunt in te richten. Dat is een prima resultaat want enkele maanden geleden werden alle klachten weggewuifd en moesten de vervoerders het werk maar doen. Zij ziet zelf ook in dat de vervoerders het compleet laten afweten.

Lees verder
8 mei 2010

SP Start klachten- meldpunt OV-Chipcard in Doetinchem

Zaterdag 8 mei heeft de SP in Doetinchem een klachtenmeldpunt voor de ov-chipkaart van de Gelderse SP gehouden. Tussen 11:00 tot 15:00 uur heeft de SP afdeling Doetinchem bij het busstation aan de Terborgseweg klachten van reizigers opgenomen over het gebruik van de ov-chipkaart. Dit is een live versie van het digitale meldpunt. Tijdens de actie waren 11 SP-ers aanwezig.

Lees verder
29 april 2010

1 oktober te vroeg om strippenkaart in Gelderland af te schaffen

De Gelderse Statenfractie van de SP vind de de door de provincie beoogde datum van 1 oktober om in Gelderland de strippenkaart af te schaffen veel te vroeg. Op dit moment gaat er nog steeds van alles mis met de ov-chipkaart, tarieven die met de chipkaart veel hoger zijn dan met de strippenkaart en niet werkende apparatuur maken dat de ov-chip nog lang geen volwaardig alternatief is voor de strippenkaart

Lees verder

U bent hier