h

SP Start klachten- meldpunt OV-Chipcard in Doetinchem

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

8 mei 2010

SP Start klachten- meldpunt OV-Chipcard in Doetinchem

Zaterdag 8 mei heeft de SP in Doetinchem een klachtenmeldpunt voor de ov-chipkaart van de Gelderse SP gehouden. Tussen 11:00 tot 15:00 uur heeft de SP afdeling Doetinchem bij het busstation aan de Terborgseweg klachten van reizigers opgenomen over het gebruik van de ov-chipkaart. Dit is een live versie van het digitale meldpunt. Tijdens de actie waren 11 SP-ers aanwezig.

Het digitale meldpuntovchip.nl ontvangt wekelijks tientallen klachten. De SP wil weten wat de ervaringen zijn in Doetinchem en heeft daarom zaterdag met een meldpunt bij de bushaltes de reizigers de mogelijkheid geboden hun klachten in te dienen. SP-Statenlid Alex Mink, initiatiefnemer van het meldpunt, was helaas wegens ziekte zaterdag niet aanwezig om samen met de Doetinchemse SP-ers de klachten in ontvangst te nemen. Onze actieve werkgroep de Oude IJsselstreek was ruim vertegenwoordigd.

Ongeveer 20 schriftelijke en zeker zoveel mondelinge klachten zijn door de Doetinchemse reizigers geuit. De strekking van de klachten zijn reeds bekend van de digitale klachtenlijn. Zie de klachtenlijn www.meldpuntovchip.nl.

Heel verontrustend is dat heel veel mensen aangeven vanaf 1 oktober niet meer met het openbaar vervoer zullen gaan reizen. Vanaf dat moment kan er niet meer met de strippenkaart gereist worden. Reden: Ze weten dat het aanvragen en activeren van een OV-Card een heel gedoe is. Ze zeggen dat er veel problemen rond de OV-card zijn. Zijn bang voor de kosten. Ze willen zelf bepalen hoe ze willen reizen.

Als deze mensen gaan doen wat ze zeggen, zal er door de invoering van de OV-card door minder mensen met het openbaar vervoer gereist gaan worden in Provincie Gelderland.

De Gelderse SP is het meldpunt gestart omdat de provincie en de stadsregio geen onderzoek willen doen naar wat er in de praktijk allemaal misgaat met de invoering van de kaart. Er zijn al de nodige klachten binnen over prijsverhogingen en andere ongemakken. De Gelderse SP zal de klachten bundelen in een zwartboek en dit aanbieden aan de provincie Gelderland en de Stadsregio, de twee overheden verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Gelderland.

www.meldpuntovchip.nl

U bent hier