h

Vragen Ronald van Raak (SP) over Tebecai dossier aan de minister van Binnenlandse Zaken

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

19 februari 2010

Vragen Ronald van Raak (SP) over Tebecai dossier aan de minister van Binnenlandse Zaken

Zelfs landelijk heeft de SP aandacht voor de situatie in Doetinchem. Onze afdeling heeft al diverse actie's gehouden rond het Tebecai-Dossier. We zullen daar mee doorgaan tot de bovenste steen boven is. Wordt vervolgt!

Vragen Ronald van Raak (SP)

1 Wat is uw mening over het bericht dat een ambtenaar van de gemeente Doetinchem in 2000 een bonus van 187.500 gulden heeft ontvangen?

2 Deelt u de mening van de huidige burgemeester dat dit bedrag exorbitant hoog is? Hoe is dit bedrag tot stand gekomen? Passen dergelijke bonussen binnen de beloningsregels voor ambtenaren?

3 Mag een ambtenaar in dienst van een gemeente een nevenfunctie hebben als directeur van een gemeentelijk bedrijf? Zo ja, welke voorwaarden zijn hieraan verbonden? Zo nee, hoe heeft dit in Doetinchem dan toch kunnen gebeuren?

4 In welke gemeenten zijn de laatste tien jaar nog meer soortgelijke bonussen voor vergelijkbare functies gegeven?

5 Wat is uw mening over de door de betreffende ambtenaar ontvangen onkostenvergoeding van 1.375 gulden per maand voor 1 dag werk in de week? Deelt u mijn mening dat een onkostenvergoeding hier niet gepast is, aangezien het om een gemeentelijk bedrijf gaat en de betreffende ambtenaar in dienst was van dezelfde gemeente? Zo nee, waarom niet?

6 Had de betreffende ambtenaar zijn afscheidsbonus moeten melden aan zijn werkgever, d.i. de gemeente Doetinchem? Zo ja, waarom is dit niet gebeurd?

7 Had de gemeente van deze bonus op de hoogte kunnen zijn, aangezien het gaat om een gemeentelijk kabelbedrijf en de bonus is uitgekeerd bij de verkoop hiervan? Zo ja, waarom is dat dan nu pas bekend geworden?

8 Had de gemeente zeggenschap over de bonus en de hoogte daarvan, aangezien het om een gemeentelijk bedrijf ging?

9 Deelt u mijn mening dat het ongewenst is dat dergelijke bonussen worden gegeven bij de verkoop van gemeentelijke bedrijven, aangezien het om publieke gelden gaat? Komen dit soort bonussen nog steeds voor? Wat gaat u hier tegen doen?

10 Welke mogelijkheden heeft de gemeente om de in de ogen van de huidige burgemeester exorbitant hoge bonus terug te eisen?

U bent hier