h

PvdA houdt SP buiten coalitie Doetinchem.

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

27 maart 2010

PvdA houdt SP buiten coalitie Doetinchem.

In de eerste orienterende gesprekken die alle partijen mochten hebben met informateur Van Dijk (PvdA) werden zaken besproken die later in een openbare raadsvergadering plenair werden behandeld. En daar kwam het ware gezicht van onze wethouder als vertegenwoordiger van de oude machtspolitiek weer boven water. De boodschap was duidelijk - De SP laten we buiten de coalitie!

Daar waar landelijk de PvdA inmiddels zijn menselijke gezicht meer en meer laat zien (of is dat slechts voor de aankomende verkiezingen voor de Tweede Kamer?) laat men in Doetinchem de kans voorbij gaan een progressieve coalitie te vormen met PvdA, Groen Links, D66 en de SP. Dit zou namelijk recht doen aan de verkiezingsuitslag, aan de stem en de keuze van de kiezer.

De SP hecht er aan hier heel duidelijk over te zijn: we hebben als nieuwkomer brede steun van de inwoners gekregen voor een ander, een menselijker en socialer beleid. Geen van de oude partijen heeft zoveel winst behaald als de SP. Ze verloren zelfs in veel gevallen aanhang. Daarom hebben we ook uitgesproken onze verantwoordelijkheid voor deelname aan een breed college te willen nemen.

U bent hier