h

Peter de Vos uit Gaanderen in Provinciale Staten?

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

3 maart 2011

Peter de Vos uit Gaanderen in Provinciale Staten?

Er wordt nog volop gerekend. Dus zekerheid is er nog niet. Het lijkt er op, dat als er geen SP kandidaten met voorkeur worden gekozen, onze SP afdeling in Doetinchem naast 3 leden in de gemeenteraad nu ook een lid in de Provinciale Staten van Gelderland heeft. Super voor de SP! Super voor Peter! Maar het is de verdienste van al die leden die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor een beter en sociaal Doetinchem en Achterhoek. Alle eer naar onze SP leden.

Gekozen of niet, als Doetinchemse SP hebben we alles gegeven voor een goed resultaat! Daar voor bedanken we al onze leden en SP stemmers!

Zetelverdeling in PS Gelderland

De verwachte zetelverdeling (Bron: TV Gelderland 3-3-2010, 08.00)

- 11 VVD
- 10 PvdA
- 9 CDA
- 6 SP
- 6 PVV
- 4 D66
- 3 GroenLinks
- 2 ChristenUnie
- 2 SGP
- 1 Partij vd Dieren
- 1 50PLUS

De rustige opbouw van onze afdeling werpt vruchten af. Een dikke 5 jaar geleden besloot het bestuur van onze afdeling niet mee te doen aan de Gemeentelijke verkiezingen. Deze moedige beslissing van toenmalig voorzitter Hans Boerwinkel is de juiste gebleken

nullHans Boerwinkel in gesprek met Agnes Kant tijdens bijeenkomst WMO

Intussen hebben de leden van onze afdeling, de SP in Doetinchem, "stapje voor stapje" verder uitgebreid. Peter de Vos heeft, in zijn tijd als voorzitter, de afdeling zien groeien tot een afdeling met een eigen gemeenteraad fractie. Naast de opbouw van onze eigen afdeling heeft de SP in Doetinchem een bescheiden, maar niet onbelangrijke rol, gespeeld in de oprichting van de SP afdeling in de Oude IJsselstreek.

Peter de Vos tijdens verkiezingscampagne 2011

Peter heeft op 1 december 2010 het stokje overgedragen aan Harm Stam. Harm doet het prima als voorzitter. Kijk maar eens op deze website!

Harm tijdens verkiezingsborden plaatsen in Gaanderen

Het bezoek van de Top 10 kandidaten van de Provincie Gelderland (inclusief winnaar TV Gelderland debat Eric van Kaathoven) Het bezoek van Nine Kooiman (2e kamerlid SP jeugd) en Emile Roemer 2 x in 3 maanden. Onze afdeling was bijzonder actief op straat. 20.000 folders zijn door onze eigen leden verspreid. Harm Stam geeft, samen met het bestuur, onze Doetinchemse SP-afdeling kracht en energie.

Peter gaat misschien naar de Provincie, onze SP afdeling in Doetinchem groeit gewoon door! Dat mag duidelijk zijn.

Peter de Vos (6)

U bent hier