h

SP Oude IJsselstreek zelfstandige SP-afdeling!

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

6 mei 2011

SP Oude IJsselstreek zelfstandige SP-afdeling!

Op de vergadering van 6 mei van het landelijk bestuur van de SP is besloten de SP Oude IJsselstreek tot afdeling te promoveren. De Achterhoek heeft er dus een SP afdeling bij! Het besluit volgt op een jaar intensief werken van de leden van de SP Oude IJsselstreek.

De Sp is een partij die, anders dan andere politieke partijen, de status van afdeling niet zomaar geeft. Je moet aan veel voorwaarden voldoen om afdeling te mogen zijn. Dat de werkgroep Oude IJsselstreek binnen een jaar aan al die voorwaarden heeft kunnen voldoen is omdat de puzzel in Oude IJsselstreek op de juiste manier in elkaar is gevallen. Voor iedere post binnen de organisatie vonden ze iemand. Dat aangevuld met een groep enthousiaste en creatieve actievoerders, die het rode hart op de juiste plaats hebben zitten, en je hebt een SP afdeling!'

Emile Roemer overhandigd oorkonde afdeling in oprichting

Een werkgroep in de Oude IJsselstreek, onder de leiding van SP Doetinchem en Marloes Piepers van het SP scholingsteam, was dus geen overbodige luxe. Dat we binnen een jaar van werkgroep naar afdeling zouden kunnen komen was voor ons onverwacht. Al moeten we toegeven dat Peter de Vos, voorzitter van SP Doetinchem, na twee vergaderingen bij ons al zij dat we alle talent in huis hadden snel een afdeling te worden.

Fred en Gerard tijdens SP Congres

Het landelijk bestuur roemt de mate van samenwerking van de SP Oude IJsselstreek met andere afdelingen in de Achterhoek. En dat laatste is ook een van de hoofddoelen van de SP Oude IJsselstreek. Een jaar geleden toen de werkgroep begon waren er slechts enkele SP afdelingen in dit stukje Oost-Nederland verantwoordelijk voor alle SP activiteit.

Peter de Vos tijdens een van de eerste bijeenkomsten werkgroep OIJS.

Op de partijraad van 25 juni, in Amersfoort, wordt de SP Oude IJsselstreek als afdeling gepresenteerd. Nu het gelukt is in deze gemeente een afdeling op te zetten wordt ons doel, naast actie voeren in Oude IJsselstreek, andere werkgroepen in de Achterhoek te ondersteunen. De werkgroep Berkelland is hard op weg Afdeling in Oprichting te worden en in Aalten, Oost Gelre, Bronckhorst en Montferland zijn SP'ers actief. De Achterhoek was een witte vlek op de SP kaart. Als we met z'n allen het SP geluid in de Achterhoek kunnen laten horen dan zal over een paar jaar die witte vlek omgezet zijn naar een rood bolwerk!

Als moederafdeling van de voormalige werkgroep de Oude IJsselstreek feliciteren we onze SP vrienden in de Oude IJsselstreek. Onze compimenten voor deze "bijzondere" groep SP leden.

U bent hier