h

Zit ik straks op de bank? Kom van de bank op zaterdag 4 juni!

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

31 mei 2011

Zit ik straks op de bank? Kom van de bank op zaterdag 4 juni!

Voor het eerst laat de linkse meerderheid in Doetinchem zijn tanden zien! Meer taken, minder euro’s,harteloze bezuinigingen! Dat is wat de PvdA, D66, Groenlinks en SP Doetinchem, betreft de samenvatting van het Bestuursakkoord waarmee het Kabinet gemeenten wil opzadelen.

Op zaterdag zal vanaf 13.00 een grote bijeenkomst plaats vinden voor het stadhuis. Alle Doetinchemse progressieve partijen doen mee. We trekken gezamenlijk op tegen het onrecht dat de CDA en VVD voor de gewone mensen in petto heeft.

Taken die voorheen door het Rijk werden uitgevoerd worden nu op het bordje gelegd van gemeenten. Daar is op zichzelf niets mis mee, maar bij meer verantwoordelijkheden hoort ook meer geld. En dat geld komt er niet. Gevolg: het wordt gemeenten onmogelijk gemaakt sociaal beleid te voeren en de meest kwetsbaren in de samenleving zijn daarvan de dupe.

De gevolgen:

- Duizenden mensen met een arbeidshandicap verliezen hun baan en zijn veroordeeld tot de bijstand
- Minder geld voor verpleeg- en verzorgingstehuizen
- Minder plaatsen in blijf-van-mijn-lijfhuizen, het verdwijnen van bibliotheken
- Rijke en arme regio’s: in de ene gemeente betere zorg dan in de andere De reden?

Het Kabinet Rutte wil 18 miljard bezuinigen en de winstbelasting voor bedrijven verlagen. Aan de villasubsidie durft men echter niets te doen en ook van de banken
vraagt het Kabinet geen bijdrage. Gewone gezinnen betalen daarvoor de rekening. Dat kan anders.Door de rekening van de crisis eerlijk te delen. Door te letten op de meest kwetsbare mensen.

Flyer 4 juni

U bent hier