h

WMO

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

26 februari 2015

Maatwerkoplossing mogelijk bij PGB betalingsproblemen SVB

Foto: SP

Al sinds begin van het jaar zijn er grote problemen bij het SVB met uitbetaling van het PGB aan de zorgverleners. Als gevolg hiervan zijn er mensen die hun vaste lasten niet kunnen betalen omdat ze geen inkomen meer hebben. Of  er zijn zorgverleners die hun werkzaamheden daarom hebben moeten staken.

Lees verder
16 september 2014

Scootmobiel voor wie dat nodig heeft

(Door Hans Boerwinkel) Vandaag staat een artikel in de Gelderlander over het controleren van de kilometerstand van scootmobiels. Dit idee is vorige week door Ans Putman van Partij voor lokaal Maatwerk bij de beeldvormende raad naar voren gebracht. In de Gelderlander staat een gedeelte van mijn reactie.  Er staat dat ik het een te beperkte maatregel vindt. Ik leg graag uit hoe de SP tegen het gebruik van scootmobiels aan kijkt.

Lees verder
29 augustus 2014

Actiebijeenkomst "RED DE ZORG" druk bezocht! . . . . . . . SP houdt enquete.

Ruud Kuin, vicevoorzitter van de FNV, heeft donderdagavond tijdens de actiebijeenkomst in de Kruisberg in Doetinchem van FNV voor Zorg een actieplan aan de ruim 200 aanwezigen voorgelegd.

Lees verder
21 juli 2014

De pot verwijt de ketel...

Tijdens het debat in de Doetinchemse gemeenteraad over de zorg, verweet wethouder Telder (D66) ons dat we de WMO consulenten van het zorgplein bezuinigingsconsulenten noemden. We zouden ze daarmee ten onrechte in een kwaad daglicht stellen. „Deze consulenten zijn ook professionals,” aldus de wethouder.

Lees verder
7 april 2014

SP Doetinchem lanceert Meldpunt Doetinchemse Uitkeringsgerechtigden

De werkloosheid in Nederland is historisch hoog. Steeds meer mensen zijn aangewezen op het tijdelijke vangnet van de bijstand of een andere uitkering. Dit vangnet gaat steeds weer op de schop. Het kabinet Rutte-Asscher presenteert maatregel na maatregel die het leven van de ontvanger van een uitkering steeds vervelender maakt.

Lees verder
26 september 2013

Dinsdag 1 oktober Heel de Mens "Special" Zorg en Wonen

Op dinsdag 1 oktober a.s. houdt de SP afdeling Doetinchem een Heel de Mens "Special" over het thema Zorg en Wonen en hoe we onze ideeën hierover lokaal vorm kunnen geven. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle Doetinchemse SP leden. Aanvang 19.30 tot 21.30 in de Zuwe (Doetinchem-de Huet). Nog geen lid en je wilt wel graag komen? Neem even contact op met Jaco te Hennepe

Lees verder
18 juli 2013

Doetinchem, gewassen en gestreken

WMO op de schop
Wassen en strijken (W&S) is zwaar werk. Als je ouder en hulpbehoevend bent geworden is het fijn als iemand je hiermee helpt. De Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) regelt dat. Hierin staat dat de gemeenten ondersteuning bieden aan diegenen die hun beperkingen niet zelf of in hun eigen netwerk kunnen oplossen – ofwel: al wie hulpbehoevend is. Zo ook voor wassen en strijken.

Lees verder
14 april 2012

Actie Meldpunt Gezinsbijstand Simonsplein

Armoede werkt nietHet Kabinet Rutte heeft de gezins-bijstand ingevoerd. Een bijstands-uitkering is niet meer het recht van een individu, maar wordt afhankelijk van het gezinsinkomen. Ouders en inwonende kinderen krijgen straks gezamenlijk één uitkering. Er wordt dan niet meer alleen gekeken naar de inkomsten van de ouders of partners onderling, maar ook naar die van inwonende (meerderjarige) kinderen. De SP in Doetinchem ging op 14 april de straat op en vroeg aandacht voor deze oneerlijke maatregel van het Kabinet.

Lees verder
22 maart 2012

15.000 mensen in actie voor de sociale werkplaatsen

<Op het Malieveld in Den Haag verzamelden donderdagmiddag zo'n 15.000 mensen om te demonstreren tegen de Wet Werken naar Vermogen. Ook Emile Roemer was aanwezig en hij sprak in felle bewoordingen: 'Deze wet moet nú van tafel. Ik zit dertig jaar in de politiek en dit is werkelijk het meest asociale plan dat ik ooit ben tegengekomen.'

Lees verder

Pagina's

U bent hier