h

Actiebijeenkomst "RED DE ZORG" druk bezocht! . . . . . . . SP houdt enquete.

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

29 augustus 2014

Actiebijeenkomst "RED DE ZORG" druk bezocht! . . . . . . . SP houdt enquete.

Ruud Kuin, vicevoorzitter van de FNV, heeft donderdagavond tijdens de actiebijeenkomst in de Kruisberg in Doetinchem van FNV voor Zorg een actieplan aan de ruim 200 aanwezigen voorgelegd.

De komende tijd zal met verschillende acties de druk opgevoerd worden bij de regering en ook bij de gemeenten. Hiermee wil de FNV een zo goed mogelijke CAO voor elkaar krijgen. Een van de actieonderdelen is een petitie "Red de Zorg" . Er zijn al meer dan 30.000 handtekeningen opgehaald, maar het doel is minimaal 100.000. Teken dus ook deze petitie "Red de Zorg" .

Als het kabinet doorgaat met haar afbraakplannen zal er ook een actie komen om een referendum te houden. Hiervoor zijn dan 300.000 handtekeningen nodig.

Renske Leijten, tweede kamerlid van de SP is een onderzoek  gestart waarbij ze vraagt hoe je vindt dat we met onze ouderen omgaan. Als je hier ervaring mee hebt en zeker als je zelf in de zorg werkt kun je hier de korte enquete invullen.

Daarnaast moeten we lokaal zorgen dat het geld voor de zorg ook echt naar de zorg gaat. En dat er geen verdringing van werkgelegenheid plaats vindt door al dan niet 'gedwongen' vrijwilligers. We zien dat er nu al veel herindicaties uitgevoerd worden, waarbij clienten fors minder uren huishoudelijke hulp krijgen. En dit gebeurd niet aan de hand van een tafelgesprek, maar vaak al na een kort telefoontje met een "bezuinigingsconsulent".

De aanwezigen waren meer dan actiebereid. Ook zonder de vakbond zijn ze al aan de organisatie van acties begonnen. De gemeenteraden in de Achterhoek kunnen hun borst nat maken. 

Zie ook het artikel in de Gelderlander van 29-8-2014 en de actiepagina van de FNV.

U bent hier