h

Zorg

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

1 mei 2020

Behoud goed basisziekenhuis in Doetinchem én Winterswijk!

Foto: SP

De fusie van het Slingeland Ziekenhuis (SZ) en het Streekziekenhuis Konining Beatrix (SKB) is mislukt. Opnieuw blijkt dat schaalvergroting niet de oplossing is om zorg beter te organiseren en dichter bij de mensen te brengen, maar eerder lijdt tot verschraling van zorg dicht bij mensen. Tweede Kamerleden Henk van Gerven en Maarten Hijink zijn bezorgd over het behoud van een basisziekenhuis met goede zorg in zowel Doetinchem als Winterswijk en hebben Kamervragen gesteld.

Lees verder
21 augustus 2019

Zorgverleners luiden de noodklok

Foto: freepik / freepik.com

De SP heeft vragen gesteld in de Tweede Kamer en aan het college van Doetinchem over het bericht in de Gelderlander van 21 augustus waarin moedige medewerkers van GGnet de noodklok hebben geluid over het tekort aan bedden voor crisisopvang van mensen in geestelijke nood.

Lees verder
15 april 2016

Thuiszorgmedewerkers in de kou

Foto: Desiree Egberts

Eén dag voor het verstrijken van de deadline is nog steeds de overname van de thuiszorgmedewerkers van TSN naar nieuwe aanbieders niet goed geregeld. Daarom heeft de SP tijdens de raadsvergadering van 14 april een motie vreemd aan de agenda ingediend om wethouder Telder op te dragen alsnog goed te regelen dat niet alleen de banen behouden blijven, maar ook de arbeidsvoorwaarden en rechtspositie van de medewerkers gerespecteerd wordt.

Lees verder
30 mei 2015

Tussenstand: 1305 handtekeningen Volkspetitie

Foto: SP

De Volkspetitie Red De Zorg heeft tot op heden 1305 handtekeningen via de SP afdeling Doetinchem opgeleverd. Het bijzondere is dat meer dan 550 handtekeningen door actief SP lid en penningmeester Hans Spronk zijn opgehaald.

Lees verder
23 mei 2015

honderden handtekeningen voor Red de Zorg opgehaald

Foto: SP

Vrijdag heeft de SP tijdens de intocht van de avondvierdaagse enkele honderden handtekeningen opgehaald voor de volkspetitie Red de Zorg die is georganiseerd door de FNV en CNV.

Lees verder
29 maart 2015

Eindelijk duidelijkheid van wethouder Telder over hulp bij betalingsproblemen PGB

Foto: SP

Donderdag 26 maart heeft de SP bij monde van fractievoorzitter Hans Boerwinkel (zie foto) opnieuw vragen gesteld aan wethouder Telder over de hulp die de gemeente geeft bij de voortdurende betalingsproblemen van het PGB (Persoons Gebonden Budget) door de SVB (Sociale Verzekerings Bank).

Lees verder
26 februari 2015

Maatwerkoplossing mogelijk bij PGB betalingsproblemen SVB

Foto: SP

Al sinds begin van het jaar zijn er grote problemen bij het SVB met uitbetaling van het PGB aan de zorgverleners. Als gevolg hiervan zijn er mensen die hun vaste lasten niet kunnen betalen omdat ze geen inkomen meer hebben. Of  er zijn zorgverleners die hun werkzaamheden daarom hebben moeten staken.

Lees verder
5 februari 2015

DE KRACHT VAN STILTE, actie tegen beleid Edith Schippers op zondag 8 februari

Foto: SP

Kom naar de actie tegen het beleid van Edith Schippers zondag 8 februari tussen 2 en 3 bij het Amphion in Doetinchem.

Lees verder
18 januari 2015

Meldpunt Met Elkaar Voor Elkaar

Vanaf 1 januari is de gemeente Doetinchem – zoals alle gemeenten - verantwoordelijk voor het verlenen van zorg. Het gaat bijvoorbeeld om de
thuiszorg, onderdeel van de WMO, jeugdzorg en ook de participatiewet waarin beschermde werkplekken geregeld worden en waarin staat dat je een tegenprestatie moet leveren voor je uitkering.

Lees verder
30 november 2014

Kerntakendiscussie op Simonsplein

Zaterdag 29 november stond de SP op het Simonsplein om de inwoners van Doetinchem te vragen wat zij nou belangrijk vinden. Wat moet de gemeente doen en waar moet het geld naartoe.

Lees verder

Pagina's

U bent hier