h

Kerntakendiscussie op Simonsplein

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

30 november 2014

Kerntakendiscussie op Simonsplein

Zaterdag 29 november stond de SP op het Simonsplein om de inwoners van Doetinchem te vragen wat zij nou belangrijk vinden. Wat moet de gemeente doen en waar moet het geld naartoe.

Opvallend veel inwoners namen de moeite om te laten weten wat ze belangrijk vonden. Alleen als men inwoner van Doetinchem was werd gevraagd om 5 chocolade munten te verdelen over 10 buizen met onderwerpen.Deze onderwerpen kwamen in grote lijnen overeen met de onderwerpen die in de gemeenteraad genoemd zijn bij de kerntakendiscussie.

De inwoners van Doetinchem waren duidelijk in hun keuzes. De Zorg kreeg verreweg het meeste geld. Daarna kreeg jeugdzorg het meest, direct gevold door Bedrijven en Banen. Van links tot rechts is men er wel van overtuigd dat we de werkloosheid alleen maar kunnen terugdringen als er meer banen komen. En dat we daarvoor ondernemingen nodig hebben die de kans krijgen te ondernemen en te groeien. Logisch dus dat daar veel geld naartoe moet volgens de inwoners. Ook ging er veel geld naar inkomensondersteuning en beschermde banen, de laagste inkomens.

Voor de rest van de uitslagen kun je de gemeenteraad volgen waar de uitkomst in de Kerntakendiscussie ingebracht zal worden.

De chocolademunten zijn na de actie afgeleverd bij de Minimanna markt waar Zwarte Pieten zorgde voor de verspreiding onder kinderen.

U bent hier