h

DE KRACHT VAN STILTE, actie tegen beleid Edith Schippers op zondag 8 februari

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

5 februari 2015

DE KRACHT VAN STILTE, actie tegen beleid Edith Schippers op zondag 8 februari

Foto: SP

Kom naar de actie tegen het beleid van Edith Schippers zondag 8 februari tussen 2 en 3 bij het Amphion in Doetinchem.

Edith Schippers is zondag 8 februari te gast bij Politiek Café Piment in het Amphion theater, te Doetinchem. Zij zal voor aanvang, tussen 14:00 en 15:00, ontvangen worden door SP leden en door mensen die zorg ontvangen, medewerkers uit de (thuis)zorg, leden van de FNV en van GroenLinks. Daar zal zij worden geconfronteerd met de gevolgen van haar afbraakbeleid in de zorg.

Wat gaan we doen?
We willen indrukwekkend zijn door ons aantal en door de stilte.

-    We vormen een ontvangstcomité door alle aanwezigen.
(We zorgen dat bezoekers van het Amphion ongehinderd naar binnen kunnen).

-    Iedereen is stil en heeft zijn/haar mond afgeplakt met tape (voor tape wordt gezorgd).

-    Neem zelf een donkere zonnebril mee!

-    Neem zoveel mogelijk posters, spandoeken, borden etc… mee om in stilte te kunnen laten zien wat we bedoelen.

-    Er zal een woordvoerster zijn die aan Edith Schippers zal vertellen wat er zoal verkeerd gaat. Zij is de ENIGE die zal spreken, verder is iedereen stil.

-    De woordvoerster zal het woord even geven aan een zorgmedewerker en aan een cliënt. Ook dan blijven alle anderen stil.

-    Zij overhandigt de ‘bittere pil’ aan Edith Schippers, die net zo moeilijk te ‘slikken’ zal zijn als de gevolgen van haar beleid voor de zorg.

Waarom een actie in stilte?
Er is al vaak actie gevoerd met lawaai en leuzen. Ook is al vaak tegen deze regering gezegd dat het anders moet en kan. Maar er wordt niet naar geluisterd. Het lijkt er op dat de regering doof en blind is voor deze geluiden en dat de mensen die iets zeggen stom zijn. Door deze actie in stilte te voeren willen we de nadruk leggen op dit doof, stom en blind zijn.

Deze extreme bezuinigingen leiden ertoe dat mensen hun noodzakelijk zorg wordt ontnomen. Ook vallen er steeds meer ontslagen. Dit werk vraagt om echte banen en moet niet worden vervangen door vrijwilligers of worden uitgevoerd door mensen met behoud van uitkering. 

De chaos bij de uitbetaling van PGB door het SVB leidt tot grote onzekerheid bij zowel de PGB houders als bij de zorgverleners die daarvan betaald moeten worden.
Daarnaast zijn er steeds meer gemeenten die de toegang tot PGB welhaast onmogelijk maken.
De coördinatie is in handen van Hans Boerwinkel, 06-38763798.

U bent hier