h

Sensire

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

29 augustus 2014

Actiebijeenkomst "RED DE ZORG" druk bezocht! . . . . . . . SP houdt enquete.

Ruud Kuin, vicevoorzitter van de FNV, heeft donderdagavond tijdens de actiebijeenkomst in de Kruisberg in Doetinchem van FNV voor Zorg een actieplan aan de ruim 200 aanwezigen voorgelegd.

Lees verder
21 augustus 2014

Red de zorg! Kom naar de actiebijeenkomst!

Kom donderdag 28 augustus naar Zalencentrum 'De Kruisberg in Doetinchem. Abvakabo FNV organiseert ook in Doetinchem een actiebijeenkomst. Door botte bezuinigingen van het huidige kabinet dreigen tienduizenden banen verloren te gaan in de zorg. En dat terwijl het werk blijft. De zorg voor ouderen, zieken, gehandicapten, gezinnen en kwetsbare mensen is niet opeens minder nodig. AbvaKabo FNV roept iedereen die werkt in de zorg of iets met de zorg heeft op om hier naartoe te komen.

Lees verder
4 maart 2014

Suzan ter Heijne: Heeft de zorg toekomst?

Dat vraag je je af als je de plannen van deze regering ziet. Zorgvragers worden afhankelijk van de gemeente. Je hebt geluk als je in een sociale gemeente woont en anders heb je pech! Het recht op zorg verdwijnt, maar wordt ‘gecompenseerd’; lekker vaag! Gemeenten krijgen alle ruimte om hun eigen beleid te maken. Of je goede zorg krijgt hangt dus af van in welke gemeente je woont.

Lees verder
24 februari 2014

Annemiek Kamphuis: Onze "Achterhoekse Rode Reus"

Een Rooie Reus, dat is ze zeker! Annemiek Kamphuis uit de Oude IJsselstreek stond tijdens het 20ste congres van de SP in Amersfoort samen met vijf mede kandidaten op het podium. Het ging om de uitreiking van de Rooie Reus, een ere titel voor SP-ers die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor de partij. Ze won de "grote" Rooie Reus niet maar kreeg wel een kleine versie van het mooie beeldje.

Lees verder
7 februari 2014

Roemer: ‘Samen moeten we de zorg weer opbouwen’

Vandaag legden medewerkers in de zorg hun werk neer voor betere zorg en een goede cao. Op 100 plaatsen in het land kwamen zorgmedewerkers bijeen om hun protest te uiten tegen de slechte arbeidsomstandigheden waarin zij nu moeten werken. Emile Roemer was bij de manifestatie in Den haag aanwezig om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken: ‘De zorg wordt afgebroken door politieke boekhouders in Den Haag. We moeten hier tegen strijden en samen de zorg weer opbouwen.’

Lees verder
19 januari 2014

Doetinchem 100% sociaal: SP trapt campagne af met spetterende receptie

Met nog twee maanden voor de boeg tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart staat de Doetinchemse SP al in de startblokken voor de verkiezingscampagne. Lijsttrekker Hans Boerwinkel en "Running mate" Suzan ter Heijne gaven tijdens de nieuwjaarsreceptie het startschot voor de verkiezingsstrijd. De SP gaat in 2014 voor een 100% sociaal Doetinchem.

Lees verder
30 november 2013

Manifestatie "Koopkracht en echte banen" succes

Meer dan 10.000 actievoerders vormden een lang lint door de Utrechtse binnenstad. Op zaterdag 30 november waren SP-ers uit heel Nederland naar de Utrechtse Jaarbeurs gekomen voor de aftrap van de campagne "Koopkracht en Echte Banen". De manifestatie georganiseerd door de AbvakaboFNV was daarmee een groot succes. 

Lees verder
22 november 2013

Medewerkers Sensire vieren feest

Omdat succes ook gevierd mag worden heeft Abvakabo FNV vrijdagavond 22 november een feest georganiseerd in de Radstake in Varsseveld. Het werd een geweldige avond waar vrijwel iedereen die op een of andere manier bijgedragen had aan het succes van de medewerkers van Sensire aanwezig was.

Lees verder
15 november 2013

Sensire. En hoe verder?

3 juni 2013. Vanaf deze inmiddels legendarische avond voeren thuiszorgmedewerkers van Sensire acties tegen hun ontslag. Sensire ontsloeg 800 medewerkers en van 300 wordt het contract niet verlengd. De thuiszorgorganisatie stelde een sociaal plan op die ze er snel wilden doordrukken. Dit sociaal plan behelsde onder andere, dat de medewerksters gedurende een jaar na hun ontslag aangevuld werden tot 100% van hun salaris op hun wachtgeld.

Lees verder
7 november 2013

Emile Roemer feliciteert de helden van de Achterhoek

Emile Roemer

Na een maandenlang lange strijd tegen hun ontslag hebben de 800 thuiszorgmedewerkers van Sensire donderdag een grote overwinning geboekt. Zij houden vast werk en hun rechten. Er is een akkoord bereikt waarin is geregeld dat de zorgorganisaties TSN en Zorgkompas de thuiszorgmedewerkers overnemen tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier