h

Annemiek Kamphuis: Onze "Achterhoekse Rode Reus"

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

24 februari 2014

Annemiek Kamphuis: Onze "Achterhoekse Rode Reus"

Een Rooie Reus, dat is ze zeker! Annemiek Kamphuis uit de Oude IJsselstreek stond tijdens het 20ste congres van de SP in Amersfoort samen met vijf mede kandidaten op het podium. Het ging om de uitreiking van de Rooie Reus, een ere titel voor SP-ers die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor de partij. Ze won de "grote" Rooie Reus niet maar kreeg wel een kleine versie van het mooie beeldje.

SP-senator Tiny Kox reikte op het congres de Rooie Reus-prijs uit aan de Leidense vuilnismannen Memet Sari en Marcel van den Berg. Zij streden in hun gemeente tegen de privatisering van de vuilophaaldienst. Twee mannen die door hun werkgever op non-actief zijn gezet vanwege hun kritiek op het beleid. Terechte winnaars daarom, al was Tiny duidelijk dat alle genomineerden echte Rooie Reuzen zijn. Vandaar dat voor iedereen een kleine versie van het beeldje 'de Rooie Reus' klaar stond. Onze Annemiek is voortaan dus de 'kleine Rooie Reus'.

De afdeling Oude IJsselstreek heeft haar genomineerd vanwege haar inzet bij de Sensire acties. 'Zonder Annemiek zouden deze acties nooit hebben plaatsgevonden. Zij was het die samen met Jan Kramer en Esther Buiting aan de bel trokken toen 1100 thuiszorgmederwerkers van Sensire ontslagen dreigde te worden. De gevolgen zijn bekend. Grote acties in de Achterhoek voor behoud van eerlijk betaald werk en goede thuishulp.'

En de acties gaan verder want de bezuinigingen van het kabinet zorgen er voor dat vanaf 2015 de thuishulp alsnog verdwijnt. Annemiek Kamphuis blijft voorop lopen als het om actievoeren gaat. Onze Achterhoekse Rooie Reus geeft nooit op!

Beeldje Rode Reus

U bent hier