h

Sta op voor mensen in geestelijke gezondheids-zorg

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

30 juni 2011

Sta op voor mensen in geestelijke gezondheids-zorg

Renske LeijtenSP-Kamerlid Renske Leijten roept iedereen op om aanstaande woensdag naar het Malieveld in Den Haag te komen. Daar wordt geprotesteerd tegen de bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg. Leijten: ‘Het kabinet breekt 15% van het totale budget af en vraagt van mensen die zwaar in de problemen zitten 295 euro per behandeling, plus het eigen risico. Deze mensen die dringend hulp nodig hebben, worden zo op kosten gejaagd die ze vaak helemaal niet kunnen betalen. Een levensgevaarlijke bezuiniging!’

Naast de geestelijke patiënten moeten ook de instellingen het ontgelden. Zij worden fors gekort in hun budget: ‘Hierdoor ontstaan langere wachtlijsten, terwijl het juist bij deze zorg van belang is om mensen snel te kunnen helpen.

Bezuinigingen in de psychiatrie
Klik hier voor meer informatie

Door de hogere bijdrage en langere wachtlijsten kunnen mensen die acuut gevaar lopen straks niet meer geholpen worden’, aldus Leijten. Veel organisaties zoals Leo Kannerhuis, Karakter en Mediant komen in verzet. Hulpverleners en cliënten komen massaal naar Den Haag. De manifestatie is op woensdag 29 juni, tussen 15 en 17 uur op het Malieveld in Den Haag.

U bent hier