h

20 augustus SP-actie op het Simonsplein!

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

16 augustus 2011

20 augustus SP-actie op het Simonsplein!

Armoede werkt niet!We knokken verder tot we winnen! 60.000 banen weg in de Sociale Werkplaatsen, vergeet het maar! - Jonggehandicapten het kind van de rekening? Echt niet! - De rekening van de crisis laten betalen door de bijstandsgerechtigden? Never nooit niet!

‘De plannen van het kabinet zijn een ramp voor de sociale werkplaats.’ Dat zei SP-leider Emile Roemer tijdens een demonstratie tegen bezuinigingen op de sociale werkplaatsen en jonggehandicapten. Volgens de SP-leider pakken de voorstellen desastreus uit voor iedereen die nu of in de toekomst werkt in de sociale werkplaats: ‘Wie volwaardig werk doet, moet volwaardig uitbetaald worden. Het kabinet wil mensen met een arbeidsbeperking laten werken onder het minimumloon, ik noem dat asociaal.’

Achter de geraniums?

Ook in Doetinchem knokken we verder tegen het onrecht dat een groot deel van onze Doetinchemmers boven het hoofd hangt. Tijdens de actie “Keten voor Solidariteit” halen we op een ludieke wijze handtekeningen op voor het behoud van de Solidariteit met o.a. de werknemers van de “Wedeo”.
In de sociale werkplaatsen zullen 60.000 banen verloren gaan. Wie nu nog op de wachtlijst voor de sociale werkplaats staat, komt er waarschijnlijk nooit in. Werknemers die bij een reguliere werkgever gaan werken, verdienen minder dan het minimumloon en krijgen geen baangarantie. Gedeeltelijk arbeidsongeschikte jonggehandicapten krijgen minder uitkering en moeten hun spaargeld inleveren. Bijstandsgerechtigden krijgen geen uitkering meer als een ander in het huishouden wel wat verdient. Roemer: ‘Dat mensen uit de sociale werkplaats zomaar in een reguliere baan aan de slag aan is een fabeltje. Daarvoor zijn harde afspraken nodig met de werkgevers. En als je dan al buiten de sociale werkplaats aan de slag gaat dan moet dat voor een fatsoenlijk salaris en voor fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden zijn.’

Actie VNG Doetinchem

De SP-leider moedigde de protesterende werknemers aan om een voorbeeld te nemen aan de stakende schoonmakers: ‘Leg je niet neer bij dit asociale beleid. De schoonmakers hebben laten zien dat actievoeren helpt. Geef niet op, zet door. We zullen doorknokken totdat we gewonnen hebben.’ Vandaag spreekt de Tweede Kamer voor het eerst over de plannen van het kabinet.
Op 20 Augustus komen we samen om 11.00 op het Simonsplein. Iedereen die wil deelnemen aan de actie is welkom!

Luister ook naar het item van Radio 1, een gesprek met SP-Kamerlid Sadet Karabulut over de bezuinigingsplannen van het kabinet.

U bent hier