h

Wedeo

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

2 juni 2015

Geslaagde Participatieavond met Sadet Karabulut

Foto: Peter de Vos

SP afdeling Doetinchem heeft het initiatief genomen om op 1 juni een informatie- en debatavond te organiseren over de participatiewet met Sadet Karabulut (Tweede Kamerlid SP) en Frans Langeveld (wethouder gemeente Doetinchem). Deze op 1 januari 2015 ingegane wet heeft nogal wat impact op mensen die afhankelijk zijn van de overheid voor hun inkomen en werk.

Lees verder
16 april 2015

Doe mee, Oh jee! Participeren of tegenpresteren.

Foto: SP

Op 1 juni 2015 houdt de SP afdeling Doetinchem een discussie- en informatieavond over de gevolgen van de participatiewet onder de titel DOE MEE, Oh jee!, Participeren of tegenpresteren.

Lees verder
14 april 2015

actie werknemers van wedeo voor goede cao

Foto: SP

De werknemers van Wedeo hebben maandag 13 april samen met de FNV actie gevoerd voor een nieuwe goede CAO. Ze vroegen de wethouders van de gemeenten Oude IJsselstreek, Montferland en Doetinchem om een petitie te ondertekenen om bij de VNG een goede CAO af te dwingen.

Lees verder
12 februari 2014

Behoud de banen in de sociale werkplaatsen

Dinsdag kwamen ruim 6000 medewerkers van sociale werkplaatsen uit heel het land naar Den Haag om te demonstreren voor behoud van de sociale werkplaatsen. Emile Roemer en Sadet Karabulut waren bij deze manifestatie aanwezig om de mannen en vrouwen van de sociale werkplaatsen te steunen. Roemer: 'Terwijl er miljarden worden uitgegeven aan banken zou er geen geld meer zijn voor de mensen in de sociale werkplaatsen. Wat een onzin! De sociale werkplaats mag geen sterfhuis worden.'

Lees verder
15 juni 2013

Sadet Karabulut op werkbezoek bij de Wedeo in Doetinchem

Sadet Karabulut bij Wedeo

Op vrijdag 14 juni 2013 was Sadet Karabulut te gast bij de Wedeo (de Sociale Werkvoorziening van de gemeenten Doetinchem. Montferland en Oude IJsselstreek). Tijdens haar bezoek heeft ze uitgebreid gesproken met de werknemers van Wedeo. Op dit moment weet de Wedeo 'sociaal' en 'werk' voor mensen met een arbeidsbeperking goed te combineren. De vraag is, hoe lang nog?

Lees verder
14 april 2012

Houdoe en bedankt!

'Als je hier werkt en je wilt hier blijven, dat kan dat.' Dat zei Mark Rutte nog geen twee maanden geleden toen wij op bezoek waren bij de Diamantgroep, de sociale werkplaats in de regio Tilburg. Een harde belofte, maar kan hij die ook waarmaken? Nieuwsuur ging op bezoek bij dezelfde kwekerij waar ik met de premier en Job Cohen ben geweest.

Lees verder
14 april 2012

Actie Meldpunt Gezinsbijstand Simonsplein

Armoede werkt nietHet Kabinet Rutte heeft de gezins-bijstand ingevoerd. Een bijstands-uitkering is niet meer het recht van een individu, maar wordt afhankelijk van het gezinsinkomen. Ouders en inwonende kinderen krijgen straks gezamenlijk één uitkering. Er wordt dan niet meer alleen gekeken naar de inkomsten van de ouders of partners onderling, maar ook naar die van inwonende (meerderjarige) kinderen. De SP in Doetinchem ging op 14 april de straat op en vroeg aandacht voor deze oneerlijke maatregel van het Kabinet.

Lees verder
22 maart 2012

15.000 mensen in actie voor de sociale werkplaatsen

<Op het Malieveld in Den Haag verzamelden donderdagmiddag zo'n 15.000 mensen om te demonstreren tegen de Wet Werken naar Vermogen. Ook Emile Roemer was aanwezig en hij sprak in felle bewoordingen: 'Deze wet moet nú van tafel. Ik zit dertig jaar in de politiek en dit is werkelijk het meest asociale plan dat ik ooit ben tegengekomen.'

Lees verder
16 februari 2012

SOCIALE WERKPLAATSEN IN ACTIE! 22 maart landelijke manifestatie in den Haag.

Op 22 maart is er een landelijk manifestatie van de Abvakabo in den Haag voor de werknemers in de sociale werkplaatsen.Er wordt in den Haag geprotesteerd tegen de nieuwe wet Werken naar Vermogen.

Lees verder
12 december 2011

DAT GAAT NAAR DEN BOSCH TOE, WANT… ARMOEDE WERKT NIET!

Met een bus vol naar Den Bosch toe….. maar Zoete Lieve Gerritje hebben we niet gezien. En we waren echt niet alleen. Ruim 6.500 mensen waren aanwezig in de Brabanthallen in Den Bosch voor de grote manifestatie tegen de WSW-plannen van de regering. Duizenden en duizenden handschoenen met hand-tekeningen van de SP-actie “Armoede werkt niet” waren over de hekken en in de hal opgehangen als stil protest tegen de WSW-plannen van de regering. Maar binnen was het zeker niet stil!

Lees verder

Pagina's

U bent hier