h

Toekomst Fokus: Het gaat er om spannen!

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

22 september 2011

Toekomst Fokus: Het gaat er om spannen!

Op 14-09-11 was er een Algemeen Overleg met de vaste Kamercommssie over de toekomst van Fokus. Fokus wordt betaald uit een subsidieregeling waar de Staatssecretaris per 01-01-2012 vanaf wil. Fokus zal dan onder de AWBZ gebracht worden. Ons actieve SP-lid Hans Spronk was er bij.

Op 14-09-11 was er een A.O. (Algemeen Overleg) met de vaste Kamercommssie over de toekomst van Fokus. Fokus wordt betaald uit een subsidieregeling waar de Staatssecretaris per 01-01-2012 vanaf wil. Fokus zal dan onder de AWBZ gebracht worden. Ons actieve SP-lid Hans Spronk was er bij.

Aangezien het Fokusconcept inhoudelijk op andere aspecten berust dan het concept van de AWBZ ontstaan er hierdoor grote knelpunten. Deze 39 knelpunten treffen alle cliënten van Fokus in het hart, als deze niet opgelost worden. In de brief van 09-09-2011 is de staatssecretaris ogenschijnlijk tegemoet gekomen aan vele knelpunten., maar tijdens het overleg (waar ik bij was) werd er een mist opgeworpen.

Hans Spronk en Emile Roemer
Hans Spronk Samen met Emile Roemer

De staatssecretaris wilde een aantal onderzoeken laten uitvoeren, maar ze wilde niet de ingangsdatum uitstellen. In de brief stond ook niet “het assisteren op aanwijzing”, hetgeen nu juist 1 van de conceptpunten van Fokus is. Er werd mij door een lid van de vaste Kamercommissie verteld dat de staatssecretaris zich niet aan de regels houd. Daardoor komt er een E.A.O. (extra Algemeen Overleg). Mijn verwachting is dat er een motie van afkeuring wordt ingediend of wat ook nog zou kunnen is een motie van wantrouwen. Wordt vervolgd.>

 

U bent hier