h

"Alles kan, maar geld voor de minima is er niet meer over"

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

3 oktober 2011

"Alles kan, maar geld voor de minima is er niet meer over"

Het was op zaterdag 1 oktober een prachtige actiedag. Een paar maanden geleden “vocht” de SP in Doetinchem tegen de asociale ideeën van de “Bende van Rutte”. Emile Roemer en Jan Marijnissen waren daarvoor speciaal naar de Achterhoek gekomen! Vorige week hielden we een handtekeningenactie voor toiletten in de Achterhoekse treinen. Vandaag vroegen we de Doetinchemmers een werkhandschoen te ondertekenen voor meer Solidariteit.

De vorige 2 acties hebben succes gehad. Het VNG congres heeft de “Bende van Rutte” teruggefloten. Op termijn komen er in alle Achterhoekse treinen een toilet! Hopelijk slaagt de actie van vandaag ook. Dan blijven de Sociale Werkplaatsen aan 90.000 Nederlanders een passende werkplek bieden met een fatsoenlijke CAO en loon. Dan blijft de Wajong een kans voor jongeren met een arbeidsbeperking. Dan blijft het PGB bestaan voor mensen die de regie in hun leven willen blijven voeren.

SP Fractievoorzitter Harry Bosman (2e van rechts) samen met Frans, Clementien en Marcel vormden de SP-ochtendploegSP Fractievoorzitter Harry Bosman (2e van rechts) samen met Frans, Clementien en Marcel vormden de SP-ochtendploeg.

Onze handschoenen actie liep prima! Veel meer politieke partijen zouden de moeite moeten nemen. Het is heerlijk om met de Doetinchemmers in gesprek te gaan. Harry Bosman (fractievoorzitter SP afdeling Doetinchem) en Peter de Vos (Commissielid in Provinciale Staten van Gelderland) waren er zoals gewoonlijk weer bij. Geen stapels papier voor hun neus maar in gesprek met de mensen op straat! Deze keer voor het behoud van de Sociale Werkplaats, Wajong, Bijstand en PGB.

We vragen iedereen een handtekening te zetten op een werkhandschoen. De ondertekende handschoenen worden als een keten aan elkaar gemaakt. Gezamenlijk vormen ze een keten van Solidariteit van vele tientallen kilometers. In december organiseren we een landelijke actie. Daar zal de keten een hoofdrol spelen. De stemming op straat is duidelijk. De Doetinchemmers doen graag mee aan onze solidariteitactie.

Peter de Vos (Commissie lid PS) in actie tijdens acties VNG Congres Peter de Vos (Commissie lid PS) in actie tijdens acties VNG Congres

Tijdens de acties op straat hoor je hoe de Doetinchemmers denken over de Doetinchemse politiek. Een mevrouw vertelde ons “Ik heb alleen een AOW, mijn koelkast en gasfornuis gingen tegelijk kapot. Ik ben naar de WMO-winkel geweest. Ze wilden me daar niet helpen, ja … ik kon een lening krijgen. Schulden maken doe ik niet. Daar werd de mevrouw van de WMO nog boos over ook! Ik heb er heel lang over gedaan. Maar nu heb ik weer een koelkast en kan ik weer koken. Intussen wordt er overal gebouwd in de stad. De wegen liggen constant open. Alles kan, maar geld voor de minima is er niet meer over.” De SP blijft zet zich in voor mensen in plaats van bakstenen.

U bent hier