h

Armoede in Doetinchem

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

2 november 2014

Extraatje voor minima

De Rijksoverheid is enige tijd geleden begonnen met het geven van informatie over een extraatje dat mensen met een laag inkomen kunnen krijgen. Omdat op de website van de gemeente Doetinchem en bij het loket hier geen informatie over bekend was heeft de SP vragen gesteld. Uit de beantwoording blijkt dat de mensen die bij de gemeente in beeld zijn en in aanmerking komen voor dit extraatje dit vanzelf zullen ontvangen. Anderen kunnen zelf een aanvraag indienen. Je kunt bij www.laaginkomen.nl nagaan of je in aanmerking komt.

Lees verder
1 november 2014

Meedoenarrangement voor veel grotere groep mensen beschikbaar

Donderdagavond 30 oktober is tijdens de raadsvergadering het Meedoenarrangement vastgesteld. Het Meedoenarrangement is een door de SP eerder gevraagde forse uitbreiding ten opzichte van de Meedoenregeling. De SP is blij dat het Meedoenarrangement voor een veel grotere groep mensen beschikbaar is vanaf 1 januari 2015.

Lees verder
23 oktober 2014

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

De overheid is een campagne begonnen om mensen met een laag inkomen er op te wijzen dat men mogelijk in aanmerking komt voor een eenmalige tegemoetkoming.

Lees verder
7 april 2014

SP Doetinchem lanceert Meldpunt Doetinchemse Uitkeringsgerechtigden

De werkloosheid in Nederland is historisch hoog. Steeds meer mensen zijn aangewezen op het tijdelijke vangnet van de bijstand of een andere uitkering. Dit vangnet gaat steeds weer op de schop. Het kabinet Rutte-Asscher presenteert maatregel na maatregel die het leven van de ontvanger van een uitkering steeds vervelender maakt.

Lees verder
11 maart 2014

Hoezo, Doetinchem sociaal?

Het aantal mensen dat een levensmiddelenpakket van de voedselbank krijgt, stijgt. De aanmeldingen bij de Mini Manna Markt lopen op. Hoe is dan vol te houden dat het beleid van de gemeente Doetinchem zo sociaal is? Daarmee begon onze lijsttrekker Hans Boerwinkel dinsdagavond 11 maart het verkiezingsdebat in het gemeentehuis. Tussen de lijsttrekkers van de negen deelnemende partijen legde Hans daarmee als enige de vinger op de zere plek.

Lees verder
5 maart 2014

5 vragen over de Participatiewet

Nog niet zo lang geleden debatteerde de Tweede Kamer over de Participatiewet. De SP heeft volmondig tegen deze wet gestemd. Maar wat houdt die wet nu precies in en waar maakt de SP zich zorgen om?

Lees verder
16 februari 2014

Cor Brugman ontvangt aandenken bezoek Emile Roemer aan Mini Manna

Vandaag heeft Hans Boerwinkel een leuke foto overhandigd aan Cor Brugman (voorzitter Mini Manna Markt) als aandenken voor het bezoek van Emile Roemer aan de Mini Manna op zaterdag 8 februari jl. Cor Brugman haalde samen met Hans nog even wat herinneringen op aan het bijzondere bezoek van Emile. Emile was onder de indruk van het goede werk dat Cor met alle vrijwilligers verzet.

Lees verder
8 februari 2014

"Van dit soort gesprekken met jongeren krijg ik zoveel energie!"

Emile Roemer heeft vandaag een toer door de Achterhoek gemaakt. Emile bracht een bezoek aan de DRU in Ulft. In Doetinchem ging hij in gesprek met de SJOG jongeren en bracht een bezoek aan de Mini Manna Markt. De Brandweerkazerne van Winterswijk sloot de reeks van 4 bezoeken in de Achterhoek af. De SP afdelingen in  de Achterhoek kijken met veel plezier terug op het bezoek van  Emile Roemer.

Lees verder
6 februari 2014

Emile Roemer gaat op bezoek bij de Mini Manna Markt in Doetinchem

De Mini Manna Markt is net als de voedselbank een vangnet voor mensen met minder geld. De Mini Manna Markt is in een supermarkt voor mensen die nog niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Ze kunnen tegen sterk gereduceerde prijzen hun dagelijkse boodschappen doen. Cor Brugman, de voorzitter en drijvende kracht achter dit initiatief, doet zaterdag speciaal voor Emile Roemer de deuren open.

Lees verder
29 januari 2014

Hans Boerwinkel: ‘Het is tijd voor verandering!’

‘In Doetinchem is te veel geld gegaan naar prestigeprojecten en te weinig naar de zorg.’ SP-lijstrekker Hans Boerwinkel popelt om daar verandering in te brengen. ‘Een sociaal gemeentebestuur is hier hard nodig.’ Een interview met SP-lijsttrekker Hans Boerwinkel:

Lees verder

Pagina's

U bent hier