h

Hoezo, Doetinchem sociaal?

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

11 maart 2014

Hoezo, Doetinchem sociaal?

Het aantal mensen dat een levensmiddelenpakket van de voedselbank krijgt, stijgt. De aanmeldingen bij de Mini Manna Markt lopen op. Hoe is dan vol te houden dat het beleid van de gemeente Doetinchem zo sociaal is? Daarmee begon onze lijsttrekker Hans Boerwinkel dinsdagavond 11 maart het verkiezingsdebat in het gemeentehuis. Tussen de lijsttrekkers van de negen deelnemende partijen legde Hans daarmee als enige de vinger op de zere plek.

Het door De Gelderlander georganiseerde verkiezingsdebat in ons gemeentehuis was goed bezocht. Er moesten extra stoelen bijgeschoven worden en leverde het door de burgemeester gewenste levendige debat.

Of het voor de toeschouwers ook wat heeft opgeleverd is de vraag. Want de collegepartijen keken vooral terug naar wat ze vonden dat ze zelf bereikt hadden en zaten met name elkaar in de haren. Aan een antwoord op de vraag wat we de komende jaren gaan doen aan de zorg voor onze burgers en bedrijven, kwamen ze niet toe. Zo worden ook de zorgen van de middenstanders – die in de enquete van SP en CU/SGP samen met hun personeel duidelijk hebben uitgesproken tegen verruiming van de zondagsopening te zijn – aan de kant geschoven.

Hans Boerwinkel tijdens het Gelderlanderdebat

De PvdA wil tegen de wens van de meerderheid van onze lokale ondernemers en tegen de meerderheid in de huidige gemeenteraad in, de ruimte geven aan het landelijk grootwinkelbedrijf om alle zondagen open te zijn. "De PvdA laat zich hier duidelijk van zijn meest neoliberale kant zien!" aldus onze afdelingssecretaris en nummer drie op de SP kieslijst Jaco te Hennepe.

Over doen gesproken... Over skaeve huse is anderhalf jaar alleen maar gepraat maar er is niks bereikt dan onrust in de buurten waar ze geplaatst zouden moeten worden. Al die tijd is aan de overlast die erdoor opgelost moet worden niets gedaan en er is ook onvoldoende gekeken naar andere mogelijkheden. In het debat gaf onze lijstaanvoerder Hans Boerwinkel daarom zijn collega lijsttrekkers een boekje met alternatieve oplossingen.

In het debat was het steeds terugkerende verhaal dat alles beter wordt als we meer en beter gaan communiceren. Als de afgelopen collegeperiode iets laat zien is het wel dat er juist teveel wordt gepraat en te weinig wordt gedaan. De kiezer die zeker wil weten dat aan het doel voor de komende jaren 100% SOCIAAL ook wordt gewerkt, kan zichzelf en onze gemeente daarom geen groter plezier doen dan 19 maart SP te gaan stemmen!

U bent hier