h

Verkiezingen Gemeenteraad

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

12 mei 2014

Doetinchemse innovaties...

(Door Jaco te Hennepe, afdelingssecretaris en raadslid).
Vanmiddag kreeg ik de vraag „wat ik mis in het coalitieakkoord.” Een betere vraag was geweest „wat is er mis met het coalitieakkoord?” Want wat er aan mis is, is wat ik mis: het antwoord op de vraag wat de coalitie wil bereiken; behalve een coalitie vormen, natuurlijk. „Werk, werk, werk!” was wat mij betreft prima geweest, of „zorg voor de mensen die het ‘t hardst nodighebben.” Maar dat staat er niet.

Lees verder
4 mei 2014

Politiek opportunisme? BAH!

Mooi dat Eelco van den Heuvel ons in de krant (De Gelderlander, 3 mei 2014) de vraag stelt of wij wel in het Doetinchemse college durven te stappen. Want ons antwoord is ondubbelzinnig: ja, dat durven wij! Sterker nog, dat willen wij, maar niet tegen elke prijs! Overigens, hij had ons ook mogen bellen, maar dat terzijde.
In hetzelfde artikel beticht Van den Heuvel ons van politiek opportunisme. Hij bedoelt: handelen zonder rekening te houden met principes, [dus] alleen met de omstandigheden. Dat is nou juist wat wij niet doen. Wil de SP aan het college mee kunnen doen, dan moet aan een aantal voorwaarden (lees: principes) voldaan zijn. Het verwijt van politiek opportunisme raakt dus kant noch wal.

Lees verder
30 april 2014

Overpeinzingen van een gemeenteraadslid

Wie mij kent, weet dat ik wat te doen moet hebben. Dat geldt ook voor Jaco-het-gemeenteraadslid! Daarom, nu we als gemeenteraad in de wacht gezet zijn, mijn mening over de collegevorming in Doetinchem. Ja, er wordt onderhandeld maar dat gaat allerminst soepel en voortvarend. De Gelderlander heeft erover bericht, her en der op Facebook staat wat. Waar het op neer komt is dat het CDA als grootste partij ervoor gekozen heeft de andere partijen haar wil op te leggen... En begon te piepen toen de SP en de PvdA ervoor kozen om zich daartegen te weer te stellen.

Lees verder
29 april 2014

Formateur Drenth kiest tegen verhoudingen in voor rechtse coalitie

De SP is vanaf dag één heel helder geweest over wat in Doetinchem nodig is om de komende jaren een sociaal beleid neer te zetten. Het is niet zo maar iets, wat er op ons af komt: een enorm pakket aan taken op het gebied van zorg en werk met daarbij grote kortingen.

Lees verder
13 april 2014

SP wil besturen met CDA en PvdA

De SP Doetinchem heeft tijdens het eerste formatie gesprek met formateur Peter Drenth (CDA) opnieuw aangegeven dat de SP de meeste kans op een goed sociaal coalitieakkoord verwacht samen met het CDA en de PvdA. Daarmee houdt de SP vast aan de ingezette koers tijdens de campagne en in het gesprek met de informateur. (Zie ook website)

Lees verder
10 april 2014

Informatieronde in het kader van de coalitievorming 2014-2018

Verslag van het gesprek met de heer H. Boerwinkel en de heer P. De Vos van de fractie van de SP met de informateur informateur G. Jansen op 29 maart 2014 en een tweede gesprek op 4 april 2014, stadhuis Doetinchem Belangrijke inhoudelijke hoofdpunten voor de SP:

Lees verder
1 april 2014

De Doetinchemse kiezer wijst de SP aan als winnaar

De Doetinchemse kiezer heeft duidelijk gesproken: het moet vanaf nu anders in Doetinchem. De coalitie van CDA, VVD en PvdA zakte van 66,5% naar 49,8%. Hoewel qua stemmen in de minderheid en ondanks vijf zetels verlies, houden de collegepartijen met 16 van de 31 een krappe meerderheid.

Lees verder
21 maart 2014

SP kiezers, bedankt!

Vandaag is de definitieve uitslag bekend geworden. De SP is in Doetinchem gegroeid van 3 naar 5 zetels, een fantastisch resultaat! 3489 kiezers hebben gekozen voor een 100% sociaal Doetinchem. Door deze winst is de SP een partij geworden met een omvang waar de andere partijen niet omheen kunnen. Ontzettend bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen!

Lees verder
21 maart 2014

Emile Roemer: Het is gelukt!

Bij de verkiezingen van gisteren hebben we een enorme winst geboekt: van 226 zetels in 2010 naar bijna 450 nu. Een verdubbeling. Een resultaat om trots op te zijn.Dankzij de inzet van duizenden SP’ers hebben we de groeiende sympathie van mensen voor de SP kunnen omzetten in veel meer stemmen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier