h

Het is goed wonen in Doetinchem de Hoop.

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

26 mei 2012

Het is goed wonen in Doetinchem de Hoop.

Buurten in de Buurt is de SP-manier om in contact te komen met u. De buurtbewoners spreken duidelijke taal “Het is goed wonen in Doetinchem de Hoop”. De oudere wijkbewoners wonen prettig samen met de “nieuwe” bewoners. Gemiddeld geven de buurtbewoners een 8- aan “de Hoop”. Wel wordt er een pinautomaat en een klein buurtwinkeltje gemist. De hondenbezitters balen van het nieuwe honden-losloopbeleid van de gemeente Doetinchem.

De SP bezoekt regelmatig de buurten van Doetinchem. Vandaag 26 mei 2012 was de zon onze beste vriend. Of het aan de zon lag of niet, de bewoners van de hoop zijn bijzonder tevreden over hun wijk. De buurtbewoners zijn gezellige praters. Op de Hoop is het “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”.Op de vraag Wat voor cijfer geef je voor het wonen op “de Hoop” gaven ze gemiddeld een 7,8. In totaal spraken we met 50 mensen.

 de Hoop

Veel mensen wonen al heel lang in de wijk. De wijk ziet er goed uit. De woningen zijn goed onderhouden. Niet alle straten zijn even breed. Dat verklaard ook het verschil in antwoorden op de vraag: is het veilig op straat? In de bredere straten wordt er geklaagd over de snelheid van de auto’s. In de smalle straten lijkt er geen enkel probleem. Over de onderhoud van het groen in de wijk lopen de meningen uiteen. Een kleine meerderheid vind het groenonderhoud goed. Van overlast van de (oude) bedrijven aan de IJssel is vrijwel geen sprake. Het stinkt wel eens maar dat is voor de meeste mensen geen probleem.

De wijkagent is vrijwel bij niemand bekend in de buurt. Dat lijkt ook niet nodig te zijn. Wat contact is vrijwel nooit nodig. In de smalle straten wordt soms aangegeven dat de brandweer moeilijk de brand kan bereiken. De overgrote meerderheid van de mensen voelt zich veilig in de wijk. Hangjongeren op de Hoop zijn er bijna niet. Baldadige jongeren vinden de mensen geen groot probleem. “Ik heb zelf ook jonge kinderen gehad, die trokken ook wel eens belletje. Prima toch!”

Maar er zijn ook een aantal punten van aandacht. Veel mensen missen een pinautomaat en een klein buurtwinkeltje. Dat geldt zeker voor de oudere inwoners. Eén bewoner kwam met de oplossing. “Kunnen jullie me helpen om een buurtwinkeltje te openen in het oude NS-Stationgebouw, ik krijg het niet voor elkaar bij de gemeente”. Verder valt het nieuwe hondenbeleid van onze gemeente niet goed op “de Hoop”. De veldjes waar honden los kunnen lopen worden gemist. Veel honden-bezitters zijn niet tevreden over het hondenbeleid in de wijk. Deze klachten worden overigens niet alleen op “de Hoop” gehoord.

Heb je niet met ons gesproken tijdens buurten in de buurt, wil je nog iets kwijt aan de SP? Stuur dan een e-mail naar doetinchem@sp.nl

U bent hier