h

SP steunt gevangenispersoneel: Stop de sloop van het gevangeniswezen!

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

26 april 2013

SP steunt gevangenispersoneel: Stop de sloop van het gevangeniswezen!

Emile Roemer neemt het op voor het gevangenispersoneel Meer dan 4.000 mensen uit het gevangeniswezen en de TBS-sector demonstreerden donderdag op indrukwekkende wijze tegen het bezuinigingsplan van staatssecretaris Teeven. ‘Dit afbraakplan van Teeven is maar voor één ding goed, en dat is de prullenbak’, sprak SP-Kamerlid Nine Kooiman tegen de demonstranten. ‘Teeven maakt van jullie sleuteldraaiers, maar jullie zijn vakmensen. We gaan dit niet laten gebeuren!’ Ook Emile Roemer stak door zijn aanwezigheid de demonstranten een hart onder de riem.

Demonstratie voor behoud gevangenissen

Vanaf het Malieveld trok een lange stoet boos personeel langs het ministerie van Veiligheid en Justitie, om uiteindelijk op het Spuiplein te demonstreren. Een gevangenisbewaarder noemde staatssecretaris Teeven ‘de sloper van het gevangeniswezen’. ‘Fred Teeven is geen crimefighter, door hem neemt de onveiligheid juist toe. Jullie zijn de échte crimefighters!’, sprak hij tegen het personeel. Diverse sprekers noemden de plannen rampzalig voor het personeel én voor de veiligheid van de samenleving.

Dat het personeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen zo massaal het werk neerlegt en protesteert, noemt Kooiman opmerkelijk. ‘Dat is voor zover ik weet nog nooit voorgekomen. De woede is echt enorm. De staatssecretaris kan nu wel zeggen dat hij nog met het personeel wil overleggen over de invulling van deze bezuinigingen. Maar ten eerste had hij dat beter eerder kunnen bedenken, hij heeft de experts van de werkvloer totaal gepasseerd. En ten tweede is het onzinnig om te overleggen als het bezuinigingsbedrag niet veranderd kan worden en vast staat. Dit plan moet en zal verdwijnen.’

Demonstranten keren Teeven de rug toe

Demonstranten keren Teeven de rug toe

Eerder vandaag diende Kooiman meer dan 200 vragen in over het bezuinigingsplan. Die vragen zijn hier te vinden.

Nine Kooiman

SP-Kamerlid Nine Kooiman

Bekijk hier meer foto's:

U bent hier