h

Sluiting PI de Kruisberg

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

18 februari 2014

Kamer steunt SP: betere begeleiding gevangenispersoneel

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie moet beter zijn best doen gevangenis-medewerkers wiens banen verdwijnen naar ander werk te begeleiden. Een voorstel van SP-Kamerlid Nine Kooiman kreeg dinsdag brede steun in de Kamer. Kooiman: ‘Het blijft triest dat er zo veel ontslagen vallen in het gevangeniswezen. Maar alle toezeggingen die zijn gedaan over het van werk naar werk begeleiden van personeel moeten volledig worden nagekomen. Het is goed dat de Kamer de staatssecretaris hier nog eens toe aanspoort.’

Lees verder
19 juni 2013

Actievoeren helpt. Teeven bindt in. Strijd gaat door!

Nine KooimanOnder zware druk heeft staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie zijn dramatische bezuinigingsplan voor het gevangeniswezen afgezwakt. In het vernieuwde plan blijven 7 extra gevangenissen open. Daar horen Arnhem, Doetinchem en Oldenkotte niet bij. Volgens de plannen van Teeven gaan ze alle drie in 2015 dicht. Het is gebleken dat actie voeren help. De SP Doetinchem zal vervolgacties van het gevangenispersoneel blijven steunen.

Lees verder
7 juni 2013

Gevangenisplan PvdA en VVD in de prullenbak. Hoop voor de Kruisberg en Oldenkotte!

Publiek tijdens debat gevangenissen Er is weer hoop voor de gevangenissen de Kruisberg in Doetinchem en Oldenkotte in Rekken. Door een aanpassing van het plan van Staatssecretaris Fred Teeven (VVD) kunnen mogelijk 10 extra gevangenissen open blijven. Teeven houdt wel vast aan de bezuiniging van 340 miljoen. In het oorspronkelijke plan moesten 26 gevangenissen worden gesloten met als gevolg het ontslag van 3700 medewerkers.Welke gevangenissen open kunnen blijven is nog niet duidelijk.

Lees verder
22 mei 2013

PvdA en VVD beleid pakt desastreus uit voor Achterhoekse zorg en werkgelegenheid

e

Na de faillissementsgolf in de bouw en de ontslagen bij het gevangenispersoneel is nu de thuiszorg in de Achterhoek aan de beurt. Sensire heeft voor 800 medewerkers ontslag aangevraagd. De contracten met 7 gemeenten lopen af en er is nog geen zicht op voortzetting van die contracten.

Lees verder
26 april 2013

SP steunt gevangenispersoneel: Stop de sloop van het gevangeniswezen!

Emile Roemer neemt het op voor het gevangenispersoneel Meer dan 4.000 mensen uit het gevangeniswezen en de TBS-sector demonstreerden donderdag op indrukwekkende wijze tegen het bezuinigingsplan van staatssecretaris Teeven. ‘Dit afbraakplan van Teeven is maar voor één ding goed, en dat is de prullenbak’, sprak SP-Kamerlid Nine Kooiman tegen de demonstranten. ‘Teeven maakt van jullie sleuteldraaiers, maar jullie zijn vakmensen. We gaan dit niet laten gebeuren!’ Ook Emile Roemer stak door zijn aanwezigheid de demonstranten een hart onder de riem.

Lees verder
22 april 2013

25 april actie voor behoud van goed werk en een veilige samenleving.

Medewerkers van gevangenissen willen dat staatssecretaris Teeven stopt met het afbreken van het gevangeniswezen. Staatssecretaris Teeven wil het aantal justitiële inrichtingen in Nederland halveren en sluit meer dan 30 gevangenissen. De SP in Doetinchem steunt de lokale acties van het actiecomité PI De Achterhoek.

Lees verder
5 april 2013

Sluiting De Kruisberg

Steeds meer economen en politici geven aan dat het verstandig is om te investeren en dat een begrotingstekort van 3% niet meer heilig is. Tijdens de verkiezingen al benadrukte de SP deze punten, maar werd op dat moment weggehoond. De SP vreesde en vreest dat de economie wordt kapot bezuinigd. Op dit moment komt staatssecretaris Teeven met het onzalige idee om een groot aantal gevangenissen te sluiten, niet omdat er minder boeven zijn maar puur uit financieel oogpunt.

Lees verder
2 april 2013

SP: afbraak gevangeniswezen moet Stoppen

VVD-staatssecretaris Fred Teeven is van plan de botte bijl te zetten in het gevangeniswezen. 26 gevangenissen, 3 tbs-klinieken en 1 jeugdgevangenis zullen moeten sluiten. 3700 mensen verliezen hun baan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier