h

PvdA en VVD beleid pakt desastreus uit voor Achterhoekse zorg en werkgelegenheid

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

22 mei 2013

PvdA en VVD beleid pakt desastreus uit voor Achterhoekse zorg en werkgelegenheid

e

Na de faillissementsgolf in de bouw en de ontslagen bij het gevangenispersoneel is nu de thuiszorg in de Achterhoek aan de beurt. Sensire heeft voor 800 medewerkers ontslag aangevraagd. De contracten met 7 gemeenten lopen af en er is nog geen zicht op voortzetting van die contracten.

Naast de 800 ontslagen bij Sensire worden 300 tijdelijke contracten stopgezet. Er is volgens Sensire geen andere keuze. De onduidelijkheid over de contracten met de gemeenten en rijksbezuinigingen van PvdA en VVD zorgen ervoor dat Sensire geen andere optie meer over heeft. De contracten met de gemeenten lopen op 1 januari 2014 af.

Zoeken naar alternatief

Sensire is met de gemeenten in gesprek om te zoeken naar een alternatief voor de medewerkers en de 3000 cliënten. Wel staat vast dat Sensire de huishoudelijke verzorging niet meer via de huidige constructie kan bieden. Sensire doet er alles aan om te zorgen dat klanten hun vertrouwde hulp kunnen behouden. Er is een "sociaal plan" voor de thuishulpmedewerkers en er is een CAO met een goede wachtgeldregeling, zegt Sensire. Voor de Achterhoekse klanten en werknemers lijkt zich een menselijke ramp te voltrekken.

Landelijke acties voor o.a. behoud thuiszorg

De SP (o.a. in Doetinchem) en de AbvaKabo FNV organiseren gezamenlijk het verzet tegen de PvdA en VVD bezuinigingen die grote gevolgen hebben voor de zorg en de werkgelegenheid in de Achterhoek. Op 8 juni gaan duizenden demonstranten de straat op in Amsterdam.

Wat kan ik er nog aan doen?

Ga met ons mee naar Amsterdam! De Abvakabo organiseert de bussen en maakt de opstapplekken op haar website bekend. Om de aanmeldingen vanuit de SP te coördineren hebben we een special e-mailadres opengesteld. Iedereen die gebruik wil maken van busvervoer naar Amsterdam kan zich aanmelden door naam, adres en postcode te mailen naar 8juni@sp.nl.

 

Omroep Gelderland - SP: Weiger ontslag Sensire

 

U bent hier