h

Gevangenisplan PvdA en VVD in de prullenbak. Hoop voor de Kruisberg en Oldenkotte!

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

7 juni 2013

Gevangenisplan PvdA en VVD in de prullenbak. Hoop voor de Kruisberg en Oldenkotte!

Publiek tijdens debat gevangenissen Er is weer hoop voor de gevangenissen de Kruisberg in Doetinchem en Oldenkotte in Rekken. Door een aanpassing van het plan van Staatssecretaris Fred Teeven (VVD) kunnen mogelijk 10 extra gevangenissen open blijven. Teeven houdt wel vast aan de bezuiniging van 340 miljoen. In het oorspronkelijke plan moesten 26 gevangenissen worden gesloten met als gevolg het ontslag van 3700 medewerkers.Welke gevangenissen open kunnen blijven is nog niet duidelijk.

"Het besluit van de staatssecretaris om gevangenissen te sluiten maakt Nederland onveiliger. De beperkt en zeer beperkt beveiligde inrichtingen helpen recidive voorkomen. Juist deze gevangenissen sluiten is kortzichtig, duur en maakt de maatschappij onveiliger. Het zou wijs zijn als de staatssecretaris die recidive stevig zegt te willen bestrijden, terugkeert op dit besluit."

Nine Kooiman

Dit waren de wijze woorden van VVD-Kamerlid Fred Teeven in september 2009. SP-Kamerlid Nine Kooiman heeft tijdens het debat met de staatssecretaris Teeven over de bezuinigingsplannen voor het gevangeniswezen dan ook zijn eigen oproep herhaald. Stoppen met zijn masterplan nu praktisch iedereen aangeeft dat de plannen slecht zijn voor de veiligheid van Nederland en ook nog eens geen besparing zullen opleveren.

Fred Teeven

Kooiman: ‘Het is goed dat Teeven nu ook inziet dat hij naar zijn personeel en naar alle experts gaat luisteren. Maar dat gaat onmogelijk samen met zijn masterplan, getuige ook het onderzoek van de SP waarbij geen enkele van de 7 voorstellen kan rekenen op steun. Dus het is nu tijd om opnieuw te beginnen. Het masterplan kan de prullenbak in en samen met alle experts gaan we op zoek naar plannen die wel werken!’

U bent hier