h

Achterhoekse gemeenten hebben kwalijke rol gespeeld bij ontslag van Sensire medewerkers

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

15 oktober 2013

Achterhoekse gemeenten hebben kwalijke rol gespeeld bij ontslag van Sensire medewerkers

Sensire Radstake 15 oktober 2013

Vanochtend hebben de Sensire thuiszorgmedewerkers opnieuw actie gevoerd in de Radstake. Er werd door Lilian Marijnissen (AbvaKaboFNV) uitgelegd welke kwalijke rol de Achterhoekse gemeenten hebben gespeeld bij het ontslag van de Sensire medewerkers. Er was naast de serieuze boodschap ook volop ruimte voor vertier!

De harde uitspraak van Lilian Marijnissen wordt onderschreven in een rapport van "Follow the Money". Het onderzoek bevat een schat aan informatie over de achterkamertjes politiek van de afgelopen jaren in de Achterhoek.

Sensire Radstake 15 oktober 2013

Abvakabo-onderhandelaar Lilian Marijnissen: ‘Totaal ongeloofwaardig! Uit deze documenten blijkt glashelder dat Sensire in nauwe samenwerking met gemeenten heeft gehandeld. Over de rug van honderden thuishulpen die hun rechten en een deel van hun loon kwijtraken en cliënten die in de rol van werkgever worden geforceerd.’

Onder druk van het PvdA en VVD kabinet (met steun van D66, SGP en CU) lappen steeds meer gemeenten de fatsoensnormen aan hun laars. Verder blijkt uit de stukken dat het waarschijnlijk niet alleen om de thuiszorg gaat. De overgang van andere (zorg)taken vanuit de landelijke en provinciale overheid naar de gemeenten zitten verweven in deze documenten. Hebben de gemeenten en Sensire daarover ook een deal gesloten?

Peter de Vos

SP Statenlid Peter de Vos: "Wie bedenkt dat? Vele honderden mensen, bijna allemaal vrouwen, met een vaste baan en een redelijk salaris ontslaan om ze later tegen een slechter salaris en arbeidsvoorwaarden weer aan te nemen. Als ze dat weigeren kunnen ze onder dwang te werkgesteld worden gesteld. Ik vind het bijzonder teleurstellend dat de PvdA niet alleen landelijk maar zoals het nu lijkt ook lokaal "vuile" handen heeft gemaakt."

O.a de rol van de gemeente Oude IJsselstreek (PvdA college) wordt uitgebreid in het onderzoek besproken. Het wordt tijd om daar wat aan de doen! De volgende actie is op zaterdag 19 oktober om 13.00 in Varsseveld. Iedereen wordt opgeroepen om mee te doen!

 

Rapport "Follow the Money"

 

Reactie toevoegen

U bent hier