h

Dinsdag 15 oktober: Vervolgactie Sensire!

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

10 oktober 2013

Dinsdag 15 oktober: Vervolgactie Sensire!

Dinsdag 15 oktober leggen de thuishulpen van Sensire voor de tweede keer het werk neer. Op deze dag komt minister Asscher met zijn onderzoek naar het functioneren van het UWV inzake het onterechte massa-ontslag van 1100 thuiszorghulpen in de Achterhoek. Daarnaast willen de gemeenten maar geen duidelijkheid geven aan de mensen die zorg ontvangen van Sensire. De tijd dringt, per 1 januari stopt Sensire met de thuishulp. Thuishulpen en hun cliënten hebben recht op duidelijkheid. Daarom grijpen de dames naar het zwaarste actiemiddel!

Sensire actie Borculo

De gemeenten Doetinchem en Aalten zijn tot nu toe het duidelijkst in hun houding. Werknemers van Sensire moeten met hun cliënten, tegen de arbeidsvoorwaarden van Sensire, worden overgenomen. Oude IJsselstreek en Berkelland willen deze eis niet opnemen in de aanbesteding en laten mensen die afhankelijk zijn dus in het ongewisse. 'Krijg ik volgend jaar wel hulp van mijn vaste thuishulp?' en 'Komt er in 2014 nog wel iemand?' zijn veelgehoorde vragen. Ja, er komt vast wel iemand. Maar aangezien deze gemeenten voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten kan volgend jaar Jan en Alleman langsgestuurd worden voor de huishoudelijke hulp.

Sensire actie Varsseveld

'Wij denken dat de gemeenten op deze manier hulp en cliënt uit elkaar willen spelen. Als ze maar lang genoeg wachten dan worden de mensen die van zorg afhankelijk zijn bang dat ze volgend jaar geen hulp krijgen. Dan tekenen ze vanzelf bij het door de gemeente aangeduide kruisje en dan kan de gemeente een goedkope Alfahulp langssturen. De vaste hulp staat dan langs de kant en kan alleen nog maar bij haar vaste cliënten blijven als ze via een van de Alfabureau's willen werken. Dan zijn ze kleine zelfstandige, ZZP-er, en dan kan 'de markt' alles met ze uithalen. Een ZZP-er staat immers alleen, kan zich moeilijk organiseren en dan zijn ze dus makkelijk tegen elkaar uit te spelen (voor jou tien anderen). Een smerig spel van de lokale overheid die naar onze mening toch het goede voorbeeld, fastoenlijk met personeel omgaan, zou moeten geven.'

De strijd gaan dus op verschillende niveau's door. Dinsdag komen stakers en hun cliënten weer samen in 'de Radstake' voor een dag vol actie!

U bent hier