h

Daarom houden we de hand op de knip, Diederik

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

25 juni 2013

Daarom houden we de hand op de knip, Diederik

De PvdA wil de mensen verleiden om meer geld uit te geven. Ze moeten hun ontslagvergoeding niet oppotten maar opmaken. In welke wereld leeft
die partij eigenlijk? Het overgrote deel van degenen die ontslagen worden heeft de vergoeding hard nodig om de eerste weken te overbruggen. Zo lang duurt het namelijk tot je uitkering eindelijk geregeld is –dankjewel Jette Kleinsma (ook PvdA). Denkt Samson echt dat de ontslagen thuishulpen van Sensire ineens wild kunnen gaan shoppen van hun magere afkoopsom? Schei toch uit.

Het is de kille bezuinigingsdrift van opeenvolgende kabinetten – dus ook van de PvdA – die ons de das om doet. De cijfers: vanaf 2000 tot nu is de koopkracht met ongeveer 11% omlaag gegaan. In dezelfde tijd is de particuliere consumptie – dat wat wij, de burgers, met z’n allen uitgeven – met slechts 5% gedaald. Dat betekent dat wij al jaren bezig zijn om te proberen de door Den Haag veroorzaakte neergang te stoppen. En dan doen we het volgens de PvdA nog niet goed?

Hou toch op! Steeds harder bezuinigen is geen oplossing. Zo komen we in een negatieve
spiraal die we allen kunnen doorbreken door te investeren, bijvoorbeeld in de bouw en in de zorg. De SP vindt dat we lef moeten tonen en de economie moeten stimuleren. Alleen zo krijgen wij – de burgers van dit land – weer meer te besteden.

Zoals het er nu voor staat: we hebben het geld niet meer. Onze reserves zijn op en dáárom houden we de hand op de knip, Diederik.

Organisatie Secretaris Jaco te Hennepe

U bent hier