h

Laat de Goederentrein varen!

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

16 november 2013

Laat de Goederentrein varen!

Op Zaterdag 16 november vond er in De Steeg een manifestatie plaats tegen de toename van het aantal goederentreinen door Oost Nederland.

De SP Doetinchem werd vertegenwoordigd door het Gaanderense Statenlid Peter de Vos. In de Steeg was een 4 meter hoge geluidswal nagebouwd. De protesten tegen de erorme toename van geluid, trillngen en andere overlast worden breed gedragen door de andere lokale politieke partijen.
 

De SP voert al jaren actie tegen de komst van de goederentreinen, samen met andere organisaties. Deze manifestatie was georganiseerd door RONA. Ruim 100 bezorgde aanwonenden waren aanwezig om hun zorgen te uiten. Zoals gebruikelijk was er een groot aantal leden van de SP afdeling Rheden aanwezig met hun borden en leuzen.

Peter de Vos: "Namens de Gelderse Staten waren naast Renske Waardenburg (GroenLinks) de PvdA en de VVD vertegenwoordigers Peter Kerris en Chris van den Bos aanwezig. Hun zitten in een lastig pakket. Landelijk willen de PvdA en VVD de mensen langs de IJssellijn een gingantische hoeveelheid herrie, trillingen en gevaar in de maag splitsen."
 

De SP is tegen de komst van de goederentreinen door Oost Nederland is. Er zijn voldoende alternatieven die benut kunnen en moeten worden. Zo pleit de SP voor het aansluiten van de Betuweroute in Duitsland, meer gebruik maken van Short Sea en daarnaast zoveel mogelijk goederen via de binnenvaart verplaatsen.

Laat de goederentrein varen!

 

 

U bent hier