h

SP-congres: Geef 19 maart rode kaart

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

22 februari 2014

SP-congres: Geef 19 maart rode kaart

SP-leider Emile Roemer heeft zaterdag op het SP-congres de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel afgetrapt. "We moeten afrekenen met cynische politiek. Van al die Haagse spelletjes ben ik de afgelopen weken knap misselijk geworden. De SP doet in meer gemeenten dan ooit mee met de verkiezingen. Tweederde van de bevolking kan nu lokaal SP stemmen. Wij zijn het 100 procent sociale alternatief."

De SP organiseerde vandaag haar XX congres in Amersfoort. Afgevaardigden uit de hele partij kwamen bijeen om de twee aanstaande verkiezingen te bespreken voor de gemeenteraad en Europa. Op het congres wordt onder meer het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen vastgesteld. Jaco te Hennepe, Hans Boerwinkel en Peter de Vos waren namens de SP Doetinchem op het congres aanwezig.

Zo'n 1000 SP-leden waren zaterdag aanwezig in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Het congres besprak onder meer het verkiezingsprogramma. Met dit programma gaan de kandidaten onder leiding van lijsttrekker Dennis de Jong de Europese verkiezingen in mei in.

ROOD, jong in de SP

SP-Kamerlid Harry van Bommel lichte het verkiezingsprogramma "Superstaat NEE! Samenwerken JA" toe. De regionale vertegenwoordigers van ROOD, jong in de SP haalden op het podium succesvolle acties naar aan. Zo streden lokale ROOD-groepen voor skatebanen en studiefinanciering en tegen de afbraak van de thuiszorg.

SP-senator Tiny Kox reikte op het congres de Rooie Reus-prijs uit aan de Leidense vuilnismannen Memet Sari en Marcel van den Berg. Zij streden in hun gemeente tegen de privatisering van de vuilophaaldienst.

Rooie Reus Memet Sari (links) en Marcel van den Berg

Het congres bedankte voormalig congresvoorzitters Riet de Wit en Bob Ruers. Het XX-congres wordt vandaag voorgezeten door Eric Smaling en Mariska ten Heuw.

U bent hier