h

Verkiezingen Europa 2014

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

28 mei 2014

Verkiezingsuitslag Europese Verkiezingen in Doetinchem

De afgelopen maanden hebben we twee verkiezingen gehad, voor de gemeenteraad en voor het Europees parlement. 
Bij beide verkiezingen is de SP als derde partij in de gemeente Doetinchem uit de bus gekomen! Dat is een geweldig compliment voor al onze leden die onvermoeibaar langs de deuren zijn gegaan met verkiezingskranten, die op tochtige pleinen hebben
staan folderen en die hun vrienden en buren hebben uitgelegd waarom ze op ons moeten stemmen. Het heeft geholpen!!!

Lees verder
20 mei 2014

EU campagne bij de markt in Doetinchem

Dinsdagmorgen was de laatste campagne actie voor de verkiezingen van het Europees Parlement van donderdag 22 mei aanstaande. Normaal merk je dat de interesse toeneemt naarmate de verkiezingsdag nadert, maar de EU staat wel erg ver van de mensen af.

Lees verder
17 mei 2014

Eindsprint EU campagne

De campagne voor de verkiezingen voor het Europees Parlement is de eindfase in gegaan. In Doetinchem was de SP zaterdag 17 mei te vinden op het Simonsplein. Doordat we zowel de zon als de ijsexpress hadden geregeld hebben we veel mensen in een goede sfeer gesproken.

Lees verder
14 mei 2014

Informatieavond Europese verkiezingen Achterhoek

Vrijdagavond 16 mei a.s. organiseren de samenwerkende afdelingen van de SP in de Achterhoek een informatieavond over de Europese verkiezingen,
Deze avond wordt gehouden in het “Berkelpalace” Hambroekweg 8, 7271NA Borculo en begint om 19.30 uur als inloop en om 20.00 uur met het programma.

Lees verder
6 april 2014

SP Doetinchem bij grote Europese vakbondsdemonstratie

De SP uit Doetinchem was vandaag aanwezig op de Europese vakbondsdemonstratie tegen de Europese bezuinigingspolitiek. Vanuit Nederland waren er zo’n 2000 demonstranten waaronder veel schoonmakers, de demonstratie trok waarschijnlijk zo'n vijftigduizend demonstranten uit heel Europa. Ben Jansen (Foldercoördinator) was namens onze afdeling in Brussel aanwezig.

Lees verder
10 maart 2014

Dennis de Jong eist snel actie tegen uitbuiting vrachtwagenchauffeurs

Vandaag sturen Europarlementariërs een boze brief aan Eurocommissaris Kallas over de problemen in het wegtransport. Initiatiefnemer van de brief SP-Europarlementariër Dennis de Jong: ‘De brandbrief van de Europarlementariërs volgt na een jaar van acties van  vrachtwagen chauffeurs. De problemen waar de vrachtwagen chauffeurs tegen aanlopen werden vorig jaar door de SP in kaart gebracht.

Lees verder
22 februari 2014

SP-congres: Geef 19 maart rode kaart

SP-leider Emile Roemer heeft zaterdag op het SP-congres de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel afgetrapt. "We moeten afrekenen met cynische politiek. Van al die Haagse spelletjes ben ik de afgelopen weken knap misselijk geworden. De SP doet in meer gemeenten dan ooit mee met de verkiezingen. Tweederde van de bevolking kan nu lokaal SP stemmen. Wij zijn het 100 procent sociale alternatief."

Lees verder
17 februari 2014

Dennis de Jong

Het aftellen is begonnen: minder dan 100 dagen tot de Europese verkiezingen op 22 mei, en minder dan een week tot het SP-congres waar onder meer gestemd wordt over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Het Europees Parlement heeft voor de verkiezingen als leus gepresenteerd: ‘Deze keer is anders’. Op zich een inhoudsloze kreet, maar als SP kunnen we er wel wat mee: de verkiezingen gaan over niets meer of minder dan het voortbestaan van onze nationale democratie. Wordt Nederland een provincie van Europa of blijven we zelf aan de knoppen zitten? Vroeger dachten we dat het nooit zover zou kunnen komen. Deze keer is anders: het is erop of eronder!

Lees verder
15 februari 2014

Superstaat NEE! Samenwerken JA

In verband met de naderende verkiezingen voor het Europees Parlement en de snel wijzigende omstandigheden in Europa hebben de Tweede Kamerfractie, het partijbestuur en de partijraad zich gebogen over de vraag ‘Wat te doen?’. Op zaterdag 28  september is onderstaande notitie besproken en vastgesteld. Over (de toekomst van) de euro verschijnt binnen afzienbare tijd een aparte publicatie.

Lees verder

U bent hier