h

Eindsprint EU campagne

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

17 mei 2014

Eindsprint EU campagne

De campagne voor de verkiezingen voor het Europees Parlement is de eindfase in gegaan. In Doetinchem was de SP zaterdag 17 mei te vinden op het Simonsplein. Doordat we zowel de zon als de ijsexpress hadden geregeld hebben we veel mensen in een goede sfeer gesproken.

"Belachelijk dat er zoveel geld gestoken wordt in die maandelijkse verhuizing van het Europees Parlement" was één van de opmerkingen die geregeld voorbij kwam. Maar ook de boosheid dat Europa zoveel bepaald wat we prima zelf kunnen regelen was bij veel mensen aanwezig. Het was opvallend hoeveel mensen het met ons eens zijn dat Europa zich moet beperken tot samenwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grensoverschrijdende zaken als opsporing van criminelen en milieuproblemen.

De belangrijkste regel die we tegen willen houden is de 3% regel. Ook dit wordt door de meeste mensen op straat belangrijk gevonden. "Doordat we ons aan die 3% regel moeten houden heeft de regering ons land kapot bezuiningd. Er komen nog steeds meer werklozen bij en er gaan ook nog steeds meer bedrijven failliet. Met dank aan de EU en de regering."

U bent hier