h

Verkiezingsuitslag Europese Verkiezingen in Doetinchem

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

28 mei 2014

Verkiezingsuitslag Europese Verkiezingen in Doetinchem

De afgelopen maanden hebben we twee verkiezingen gehad, voor de gemeenteraad en voor het Europees parlement. 
Bij beide verkiezingen is de SP als derde partij in de gemeente Doetinchem uit de bus gekomen! Dat is een geweldig compliment voor al onze leden die onvermoeibaar langs de deuren zijn gegaan met verkiezingskranten, die op tochtige pleinen hebben
staan folderen en die hun vrienden en buren hebben uitgelegd waarom ze op ons moeten stemmen. Het heeft geholpen!!!

De uitslag van de Europese verkiezingen wordt door diverse partijen verschillend uitgelegd.
Dat het CDA de grootste is geworden heeft wellicht meer te maken met dat zij een trouwe achterban hebben die de plicht voelen om te stemmen. Als veel anderen dan thuis blijven wordt je vanzelf groot.
De conclusie die D66 trekt dat de meerderheid dus voor een verdere integratie van Europa (een superstaat) is, is wel heel ver gezocht. Als 63% van de kiezers thuis blijft zegt dat veel meer dan die 6% die op D66 gestemd heeft.

De opkomst van extreem rechts in verschillende andere landen geeft ook te denken. 
Waar gaan we naar toe met dit Europa. Het is te hopen dat de regeringsleiders luisteren naar alle kritische geluiden (en dus ook naar de thuisblijvers) en het Europees beleid daarop afstemmen.
Want als er geen andere wind door Europa gaat waaien met minder Brussel, minder verspilling en meer zeggenschap voor de nationale parlementen, is de kans op een ernstige ontsporing wel erg groot.

Samenwerken op een aantal terreinen in Europa is wel degelijk zinvol en belangrijk voor de veiligheid en stabiliteit van ons werelddeel.

U bent hier