h

Doetinchems college levert geen loon in

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

9 juli 2014

Doetinchems college levert geen loon in

De SP heeft het Doetinchems college gevraagd om vrijwillig 20% van haar salaris af te staan om op die manier de bestuurskosten niet hoger te laten worden dan in de voorgaande periode. Helaas zijn de wethouders hiertoe niet bereid.

Het nieuwe college in Doetinchem bestaat uit 6 wethouders, waar het vorig college het met 4 wethouders deed. Drie wethouders werken part-time waardoor het omgerekend naar fulltime om 5 gaat. De SP vindt het in tijden van forse bezuinigingen niet passen om de eigen kosten van het stadsbestuur te laten stijgen. Daarom heeft de SP in eerste instantie gevraagd of de bestuurskosten terug gebracht konden worden naar het niveau van het vorige college. Dit was volgens het huidige college wettelijk niet mogelijk.

In de gemeente Arnhem wordt dit echter wel gedaan, omdat de wethouders daar vrijwillig afzien van 20% van hun wethouderssalaris. De wethouders van CDA, VVD, D66, Groenlinks en SGP/CU in Doetinchem willen dat niet, omdat "de bedragen reëel en billijk zijn" en er "geen redenen bestaan hiervan af te wijken".

Dit is een keuze, geen argument. Wat in Arnhem blijkbaar wel kan voor minder geld, kan in Doetinchem niet. 

U bent hier