h

Buurten in Overstegen

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

14 oktober 2014

Buurten in Overstegen

Op zaterdag 11 oktober was de SP te vinden in de wijk Overstegen. Bij het winkelcentrum stond de SP bakfiets met SP'ers en anderen ging van deur tot deur in een aantal straten in Overstegen.

Wat vooral opviel was dat veel wijkbewoners best tevreden zijn over hun wijk en hun buurt. Er wordt in delen van de wijk gewerkt aan het loskoppelen van de riolering en daarnaast zijn er een fors aantal bomen gekapt. Dat geeft overlast en wordt natuurlijk niet als prettig ervaren. Het wordt dus tijd dat de stoepen weer recht komen te liggen en er nieuw groen in de wijk komt.
Er wordt ook overlast ervaren door oude auto's die op parkeerplaatsen staan en daar vrijwel nooit van de plek af komen en het laten slingeren van zakken met plastic afval buiten de ophaaldagen. Opmerkingen hierover tegen de veroorzakers worden soms agressief beantwoord.
Het gevoel van veiligheid is minder dan een aantal jaar geleden.

Over de verhuurder Sité is men redelijk tevreden. Wel is het zo dat ondanks dat Sité de huur niet maximaal verhoogd toch steeds meer mensen moeite hebben om maandelijks de vaste lasten te betalen. Zo gaat vaak de gehele AOW naar de vaste lasten en moet men van een klein pensioentje leven. Ook klaagden enkelen over achterstallig onderhoud, zoals een CV die te vaak bijgevuld moet worden. Ook klaagden enkelen over achterstallig onderhoud, zoals een CV die telkens bijgevuld moet worden. Steeds meer mensen vragen zich af hoe ze aan werk moeten komen en hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen.

Veel inwoners maken zich zorgen over alle veranderingen in de zorg; de dagbesteding in de Houtmolen gaat bijvoorbeeld dicht en er wordt gekort op het aantal uur huishoudelijke hulp terwijl dit niet altijd door mantelzorgers overgenomen kan worden. Daarnaast wordt er ook teveel bezuiningd in het ziekenhuis waardoor taken verschuiven van verpleging naar clientondersteuners en vrijwilligers. In Den Ooiman staat volgens familie van clienten de zorg onder druk door te weining personeel.

Ook maken mensen zich zorgen over de toestand in de wereld, met name de oorlog in het Midden-Oosten en in Oekraïne.

De verhalen over de wijk zullen door de SP doorgestuurd worden naar de buurtcoaches.
Enkele bijzonderheden die de SP fractie verder op zal pakken zijn:
- mensen voelden zich niet goed geholpen door de schulddienstverlening; budgetbeheer door de gemeente had als gevolg dat de schulden juist toenamen.
- Er zijn geen goede plekken voor jongeren.
- de straten in de omgeving van speelplekken voor kleine kinderen moeten veiliger ingericht worden.

U bent hier