h

Heeft de raad zich er in laten luizen?

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

15 februari 2024

Heeft de raad zich er in laten luizen?

Foto: Bescherm de Zumpe / bescherm-de-zumpe.nl

In de Gelderlander van 12 februari jl. stond een artikel over het tankstation in aanbouw aan de Oostelijke Randweg (ORW).  De Doetinchemse SP was al vanaf het begin tegen de aanleg van de ORW en heeft in de gemeenteraad fel oppositie gevoerd, ook tegen het tankstation. Dit tankstation werd op het laatste moment aan de plannen voor deze rondweg toegevoegd, met als belangrijk argument dat het tankstation met LPG niet in de woonwijk De Hoop kon blijven.

Helaas is het ons destijds niet gelukt om het tankstation tegen te houden, al hadden we in eerste instantie een raadsmeerderheid die geen tankstation bij de Zumpe wilde. We hadden daarvoor een tijd lang, samen met buurtbewoners, actie gevoerd en een petitie gestart. Zie Actiegroep voor behoud Zumpe biedt petitie aan.

Inmiddels is men begonnen met de bouw van het tankstation en tot onze grote verbijstering blijkt de lpg-installatie er niet te komen. Te weinig automobilisten rijden op LPG dus is het economisch niet haalbaar volgens de eigenaar. Maar juist vanwege die LPG installatie is die verhuizing van de wijk de Hoop naar de ORW mogelijk gemaakt. Niet omdat er in de buurt van de ORW geen tankstations zijn. Op de Varsseveldsweg zijn twee tankstations! Precies dit heeft de SP diverse keren in de raad naar voren gebracht.

De vraag is nu of en sinds wanneer het college van dit besluit om geen lpg-installatie te plaatsen op de hoogte was? Heeft dit de besluitvorming beïnvloed? Zo ja, waarom is de gemeenteraad dan niet geïnformeerd?

Of is het, zoals Herman Kuiphof tijdens de WK finale 1974 zei:  "Zijn we er toch ingeluisd!"

Reactie toevoegen

U bent hier