h

Bibliotheken

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

2 april 2014

Peter de Vos presenteert “Gelderland Leest”

Op 28 maart 2014 organiseerde de Gelderse SP-Statenfractie een symposium over de toekomst van de bibliotheken in Gelderland. Rond 50 bezoekers luisterden naar interessante sprekers en discussieerden samen met een deskundig panel over het rapport “Gelderland leest”. Gedeputeerde Traag beloofde dat ze het initiatief zou nemen om belanghebbenden bij elkaar te brengen om hier een vervolg aan te geven.

Lees verder
26 maart 2014

“Gelderland Leest” SP toekomstplan bibliotheken

De SP presenteert vandaag het plan “Gelderland Leest” waarin de partij een minimum norm wil stellen voor bibliotheekvoorzieningen in Gelderland. De SP heeft onderzoek gedaan naar het verdwijnen van bibliotheekvoorzieningen in Gelderland en constateerde dat het aantal bibliotheekvoorzieningen hard achteruit is gegaan.

Lees verder
6 maart 2014

Roemer: "Bibliotheek is er voor iedereen en dat moet ook blijven"

Elke gemeente moet minimaal één bibliotheek aanbieden. Dat stelt SP-leider Emile Roemer donderdag voor. ‘De afgelopen jaren zijn 300 bibliotheken gesloten. Veel gemeenten hebben financiële problemen en kiezen voor de bibliotheek als bezuinigingspost. Dit terwijl de bibliotheek van grote waarde is voor de uitleen van boeken en door de sociale functie van de bibliotheek als ontmoetingsplaats.’

Lees verder
2 maart 2014

Gelderse SP organiseert symposium 'Gelderland leest'

De Gelderse SP organiseert op vrijdag 28 maart in de bibliotheek De Rozet te Arnhem een symposium over de toekomst van de bibliotheken en bibliotheekvoorzieningen in Gelderland. Het aantal bibliotheekvoorzieningen loopt flink terug. Waarom is dat erg? Wat kunnen gemeenten eraan doen? En wat is de rol van de provincie?

Lees verder
19 februari 2014

Marijke Rutten: "Bibliotheek Wehl moet open blijven"

Op 19 februari heeft Marijke Rutten de dorpsraad op de hoogte gebracht van de SP-plannen voor het dorp Wehl.  De SP wil niet alleen dat de bibliotheek in Wehl blijft, maar dat er ook een servicepunt komt waarin inwoners hun rijbewijs of paspoort kunnen verlengen, een aangifte kunnen doen bij de politie of vragen kunnen stellen aan de woningstichting.

Lees verder
16 juli 2012

Peter de Vos (SP Doetinchem) op Focuz.TV over Gelderse bibliotheken

YouTube voorvertoningsafbeelding Klik op het plaatje voor video.

SP Statenlid was te gast bij Focuz.tv om te praten over het verdwijnen van bibliotheken en bibliobussen in Gelderland. De SP heeft samen met de PvdA een motie ingediend om samen met gemeenten te kijken hoe een netwerk van bibliotheekvoorzieningen in stand kan blijven.

Lees verder
8 november 2011

Kinderboekenschrijvers op de bres voor de Gelderse bibliobus

en aantal kinderboekenschrijvers, waaronder Paul van Loon en Jan Terlouw, uitten de afgelopen week hun zorgen over het mogelijk verdwijnen van bibliobussen in tientallen Gelderse dorpen. Op 9 november beslissen provinciale staten van Gelderland over het voorstel van de SP om met een provinciaal noodfonds de bibliobussen te redden. Voor aanvang van die statenvergadering zullen ook Jip en Janneke nog actie komen voeren.

Lees verder
7 november 2011

Jan Marijnissen steunt Gelderse SP Actie voor behoud Bibliobus

Jan Marijnissen begrijpt als geen ander hoe belangrijk de bibliotheek bus is voor het platteland. Na afloop van Politiek Café Piment in Doetinchem sprak hij zich met niet mis te verstane bewoordingen uit voor het behoud van de bibliobus in Gelderland. "Prima initiatief om de bibliobus te behouden"

Lees verder
5 november 2011

Nog meer bedreigde Bibliobus-haltes in kaart gebracht

In veel kleine kernen dreigt de bibliotheekbus volledig te verdwijnen als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen. De Gelderse SP luidt de noodklok. Er verdwijnen nog meer bibliobussen dan in eerste instantie werd verwacht, de lijst wordt elke week langer. Zo blijkt uit gegevens van Biblioservice Gelderland die de SP opvroeg.

Lees verder
3 november 2011

STEMWIJZER FEBRUARI 2011: MEEDERHEID BEHOUD BIEB-BUS

Bieb-boekIn veel dorpen en buurtschappen in Gelderland dreigt de bibliobus te verdwijnen. De bibliobussen op het Gelderse platteland worden de dupe van de bezui-nigingswoede bij gemeenten.

Lees verder

U bent hier