h

Jan Marijnissen steunt Gelderse SP Actie voor behoud Bibliobus

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

7 november 2011

Jan Marijnissen steunt Gelderse SP Actie voor behoud Bibliobus

Jan Marijnissen begrijpt als geen ander hoe belangrijk de bibliotheek bus is voor het platteland. Na afloop van Politiek Café Piment in Doetinchem sprak hij zich met niet mis te verstane bewoordingen uit voor het behoud van de bibliobus in Gelderland. "Prima initiatief om de bibliobus te behouden"

Op 6 november was Jan Marijnissen een van de gasten tijdens politiek café Piment. Politiek café Piment is een initiatief van Wouke van Scherrenburg (bekend van Nova / Den Haag Vandaag waar ze jarenlang werkte als medepresentator en parlementair verslaggever). De bijeenkomst werd gehouden in de schouwburg van Doetinchem en stond in het teken van de media.


Jan Marijnissen en Peter de Vos komen op voor behoud bibliobus Gelderland

De volgende vragen kwamen aanbod: Hoe staat t met de kwaliteit van de waakhond (lees de journalistiek) van de democratie. Hebben kranten en tijdschriften overlevingskansen in deze tijd van internet en blogs. Zijn de sociale media zoals Twitter en Facebook een kans of een bedreiging.

Jan zat samen met enkele prominente gasten aan tafel. Naast Jan Marijnissen waren , Ad van Liempt (gelauwerd televisiemaker), Kees Pijnappels (hoofdredacteur van dagblad de Gelderlander) Tafelheer is journalist en opiniemaker Charles Groenhuijsen aanwezig. De column werd verzorgd door (sport) columnist Jaap Stalenburg.

Na afloop hadden Peter de Vos (aankomend Statenlid PS Gelderland) en Maurits Gemmink (voorzitter SP Oude IJsselstreek) een kort gesprek met Jan Marijnissen. Jan sprak zich "klip en klaar" uit voor het behoud van de bibliotheekbus.

Enkele citaten van Jan “Bibliotheekbussen zijn heel belangrijk.", "Prima initiatief om de bibliobus te behouden" en "Zet 'm op!" Na een korte fotosessie vertrok Jan Marijnissen huiswaarts. Zet ‘m op, aan de SP in Gelderland zal het niet liggen.

U bent hier