h

Marijke Rutten: "Bibliotheek Wehl moet open blijven"

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

19 februari 2014

Marijke Rutten: "Bibliotheek Wehl moet open blijven"

Op 19 februari heeft Marijke Rutten de dorpsraad op de hoogte gebracht van de SP-plannen voor het dorp Wehl.  De SP wil niet alleen dat de bibliotheek in Wehl blijft, maar dat er ook een servicepunt komt waarin inwoners hun rijbewijs of paspoort kunnen verlengen, een aangifte kunnen doen bij de politie of vragen kunnen stellen aan de woningstichting.

Er wordt in de gemeente Doetinchem bezuinigd op de bibliotheek. De bibliotheek in Gaanderen en Doetinchem-de Huet is al gesloten. Als er niets gebeurd wordt de bibliotheek in Wehl binnen enkele jaren gesloten. De SP is daar fel op tegen!

Marijke Rutten: "Een bibliotheek is onmisbaar voor kennis en informatie, om te kunnen lezen, leren en ontwikkelen, maar ook als sociale ontmoetingsplaats. Hier in Wehl komen veel mensen even bijkletsen, een bakkie doen en de krant lezen. Dit mag niet verdwijnen!"

Dankzij het beleid van deze regering krijgen gemeenten er heel veel taken bij maar wordt er tegelijk enorm bezuinigd. Het kabinet snijdt fors in de zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandi­capten. Wat de gevolgen zijn hebben we kunnen zien bij de thuiszorg van Sensire, waarbij actie geleid heeft tot behoud van zorg en van banen. De SP zet vol in op behoud van zorg en van voorzieningen in de dorpen en wijken.

Marijke Rutten tijdens haar presentatie

Marijke Rutten is onze geboren en getogen Wehlse kandidaat. Ze staat op een verkiesbare plaats (5) op de SP kandidatenlijst. Marijke werkt in de zorg in Oldershove (Wehl). Zie ziet in de praktijk wat daar dagelijks gebeurt. Er is al heel veel veranderd en er gaat nog veel meer veranderen.

Zo wordt ook de dagopvang overgeheveld naar de gemeente en zowel de klanten als het personeel is daar heel onzeker over. De SP wil een goede dagopvang houden met gekwalificeerd personeel. Aan de ene kant moeten ouderen zolang mogelijk thuis blijven wonen en tegelijkertijd wordt daar enorm door het rijk op bezuinigd.

Lokaal de juiste keuzes maken is nu belangrijker dan ooit! De SP kiest voor mensen, niet voor stenen en asfalt. Voor ons is het niet kiezen OF delen, maar Kiezen EN delen! Kies 100% sociaal! Kies SP.

U bent hier