h

Gemeente en Wedeo lost op "creatieve" wijze wachtlijstprobleem op.

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

2 juli 2010

Gemeente en Wedeo lost op "creatieve" wijze wachtlijstprobleem op.

De gemeente en Wedeo gaan mensen die op de wachtlijst staan met "behoud van uitkering" aan werk helpen. Hierop hebben we als SP vragen gesteld aan de Gemeente. Hier onder het Pers bericht van de Gemeente en de Wedeo. De SP zet zich in voor mensen bij de Wedeo. Bekijk hier de landelijke website voor de WSW

Persbericht.

Gemeenten en Wedeo lossen samen problemen wachtlijst op

Wedeo voert in opdracht van gemeenten de Wet sociale werkvoorziening uit. In deze wet is geregeld dat mensen met een arbeidshandicap via de gemeenten werk onder aangepaste omstandigheden krijgen aangeboden.

De gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland hebben de uitvoering van deze wet overgedragen aan Wedeo. Voor de uitvoering van de wet is een beperkt budget ter beschikking. Gevolg hiervan is dat er wachtlijsten voor plaatsing ontstaan. Kandidaten moeten na indicatie vaak meer dan een jaar wachten voordat zij aan de beurt zijn voor een werkplek. Gemeenten en Wedeo vinden dit een onacceptabele situatie.

Om wat aan die situatie te doen en de wachttijd voor betrokkenen op een goede manier te overbruggen en in te vullen hebben gemeenten en Wedeo samen naar oplossingen gezocht. De oplossing is gevonden in zogenaamde wachtlijsttrajecten. In deze trajecten kunnen de wachtlijstkandidaten met behoud van uitkering aan het werk bij Wedeo. In deze overbruggingsperiode worden zij voorbereid op de latere werkzaamheden die ze bij of via Wedeo gaan verrichten. Aansluitend aan het traject worden de mensen in dienst genomen.

Gemeenten en Wedeo zijn verheugd op deze creatieve wijze mensen de nodige ondersteuning te kunnen bieden.

Bron: website wedeo

website Wedeo
website WSWplein

U bent hier