h

Japanse toestanden op spoor tussen Winterswijk en Arnhem

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

29 november 2010

Japanse toestanden op spoor tussen Winterswijk en Arnhem

Jezelf naar binnen wurmen. Mensen opgepakt als vee in een mistige coupe. Reizigers kunnen niet meer normaal in of uit de trein. Dit zijn toestanden die je niet zou verwachten in de Achterhoek. Het lijkt hier wel Japan! Tijdens de acties in Duiven werd een bord met in het Japans het opschrift "Station Duiven" onthuld.

Vanuit de Achterhoek is Arnhem tijdens de spits steeds slechter bereikbaar geworden. Duizenden mensen zijn afhankelijk voor hun vervoer naar school of werk van deze treinverbinding. De Achterhoekse SP zou de SP niet zijn als ze niets van zich zouden laten horen. Net als de acties voor de Postbodes, voor de WSW-ers, voor de mensen met een Wajong uitkering, tegen de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd, tegen de verkoop van de Nuon en de Essent.


Interview met oa Peter de Vos

16 actievoerders waren om 7 uur ochtends aanwezig in het koude Duiven. De meeste SPers moesten daarna zelf met de trein na hun werk. Frustraties genoeg bij de reizigers in Duiven. De meeste mensen zijn het helemaal zat. Alsjeblieft, geef me een kaart dan teken ik! Je wordt hier helemaal gek van. Op de achtergrond klinkt een vriendelijke stem die ons vertelt dat er weer vertragingen op de lijn Winterswijk-Arnhem zijn.

Niet iedereen is voorstander van de aanleg van dubbelspoor. Eén man vertelde: “op deze manier kan ik gratis reizen”. Ik moet elke ochtend naar Arnhem. Als de trein zo vol zit kan er geen conducteur meer door de trein lopen. Dus een kaartje kopen, waarom zou ik! Ik druk me gewoon met geweld tussen de andere treinreizigers.

En de andere politieke partijen? Motie hier Motie daar. Gepraat wordt er voldoende. Alle lokale partijen zeggen het plan voor verdubbeling van het spoor te ondersteunen. Het lijkt allemaal zo mooi. CDA, VVD en PVV trekken nu aan de touwtjes in den Haag. Maak je mooie woorden waar, zegt de SP. Help ons aan fatsoenlijk openbaar vervoer in de Achterhoek!

Provinciaal zit de CDA samen met de PvdA en CU achter de bestuurstafel. Stoppen jullie maar met praten. Het is tijd om de verdubbeling van het spoor te gaan voorbereiden en dan heel snel uit voeren!

Terecht stelt U dan de vraag: En waar gaat de SP dat van betalen?

In de provincie portemonnee zit nog zo'n kleine 5 miljard ... en ja dat is geen typefout. 5.000.000.000 Euro's. Dat lijkt ons ruim voldoende voor de aanleg van een spoorlijn. Landelijk zijn we bezig ons nog beter te bewapenen. 1 JSF kost volgens de laatste schattingen $ 92,4 miljoen (Unit Recurring Flyaway Cost; zonder bijkomende kosten voor training, reservedelen, etc.)

Laten we die bestelling schrappen!

Website "laat de achterhoek sporen"

U bent hier