h

Landelijke SP acties tegen de komst van Megastallen

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

16 februari 2011

Landelijke SP acties tegen de komst van Megastallen

In onze provincie is de SP voor een gezonde landbouw en veeteelt maar tegen de intensieve veehouderij. Sommige mensen noemen het "veefabrieken" anderen "megastallen". Ook landelijke SP voert op een bijzondere manier actie.

Tijdens de SP-actie in Genderingen tegen de komst van de intensieve veehouderij in Megchelen en Etten hebben we al bijna 100 handtekeningen opgehaald om de diverse Achterhoekse actiecomités, die strijden tegen de komst van Megastallen, te ondersteunen. Ook landelijk timmeren we al jaren aan de weg. Het hier onderstaande initiatief van de SP is daar een uiting van.

Op zeven plaatsen in Noord-Brabant en Zuid-Holland worden deze week grote borden geplaatst bij sympathiserende agrariërs. Op de borden van 2 bij 3 meter: de SP protest-affiche en megastallenprotest-variant.


De borden zien er als volgt uit!

Het gemak waarop mensen tijdens acties tekenden tegen de komst van de intensieve veehouderij maakte ons al wel duidelijk dat slechts een kleine meerderheid van de Nederlanders "voor" de Megastallen is. Onderzoek van de NIPO heeft uit gewezen dat onze vermoedens kloppen. Slecht 11 % is voor en 56% is tegen de komst van deze veefabrieken, dat meldt de Gelderlander vandaag in de krant.

Onderzoek NIPO Megastallen

U bent hier