h

Hoe veilig is de Huet?

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

18 augustus 2011

Hoe veilig is de Huet?

In de nacht van donderdag 11 op 12 augustus was het weer zover. Opnieuw een autobrand op de Huet. Het blijft niet bij kleine vernielingen en baldadigheden. In de afgelopen tijd zijn er meerdere auto’s in brand gestoken. Ooggetuigen zagen 3 jongens van ongeveer 15 lachend wegrennen nadat ze de auto hadden aangestoken.

De radeloze eigenaresse van de uitgebrande auto: “Ik vind het heel erg. Ook voor de buurt. Iedereen is vreselijk bang geworden.” De eigenaresse van de uitgebrande auto heeft contact gezocht met SP fractievoorzitter Harry Bosman. Ze vraagt de SP extra aandacht in de gemeenteraad voor de “onveilige” situatie op de Huet. Citaat uit haar brief aan de SP “Gisteravond om ongeveer 23.40 werd op de parkeerplaats voor het huis mijn auto aangestoken. Hij brandde totaal uit , de brandweer heeft alles gedaan om de huizen te beschermen, gelukkig is dit gelukt... ook omdat er gelukkig bijna geen benzine meer in zat.”

Harry Bosman stelt naar aanleiding van de autobranden op de Huet vragen in de gemeenteraad. De SP roept iedereen op hun menig over de vernielingen en (auto)branden te mailen naar: doetinchem@sp.nl. Bij voldoende reacties overwegen we over te gaan tot een grootschalig buurtonderzoek oa over het gevoel van “veiligheid” op de Huet.

SBS6 en de Gelderlander hebben aandacht besteed aan de autobrand in de Blokhuislaan in Doetinchem.

Anton de Ronde in Hart van NederlandAnton de Ronde bij SBS6 in "Hart van Nederland"

 

Bij de Doetinchemse politie zijn de diverse groepen onruststokers in Doetinchem bekend. De politie is tot op heden nog niet in staat gebleken de groep op de Huet tot de orde te roepen.

SP Onderzoek onder 10.000 agenten

De agenten treffen geen blaam. De agenten worden steeds meer gedwongen plaats te nemen achter het bureau in plaats van hun werk op straat en in de buurten. Politici en de korpsleiding weten niet wat zich afspeelt op de werkvloer. Dat is al eerder gebleken uit een grootschalig onderzoek van de SP.

SBS6 besteedt aandacht aan de autobrand op de HuetSBS6 besteedt aandacht aan de autobrand op de Huet

 

Uit het onderzoek “De agent aan het woord” van de SP blijkt het volgende. Agenten willen meer politieposten in de buurt. Het merendeel van de politieagenten kan zijn werk niet goed doen. Wijkagenten hebben onvoldoende tijd om in de buurt aanwezig te zijn en meer politieposten in de buurt zal volgens hen de veiligheid vergroten. Dit blijkt uit een SP-enquête onder politieagenten, waar ongeveer 10.00 agenten aan hebben deelgenomen. Het onderzoek tekent de diepe kloof tussen de papieren werkelijkheid van het ministerie en de realiteit van de straat.

De uitgebrande auto die op dit moment nog wordt onderzocht door de politie.De uitgebrande auto die op dit moment nog wordt onderzocht door de Politie.

Agent werkt graag bij de politie 66 procent van de agenten is positief tot zeer positief over het werken bij de politie, maar 60 procent heeft de afgelopen jaren minder plezier gekregen in het werk. We zijn blij dat de agenten nog graag bij de politie werken, maar het verminderende plezier is een ernstige waarschuwing. Het laat zien dat het werk onder druk staat en dat we moeten luisteren naar de agent zélf om te horen hoe het beter kan.”

 

 

Nieuwe computersystemen werken niet Agenten klagen massaal over het nieuwe computersysteem waarmee zij moeten werken. 91 procent van hen zegt dat de Basisvoorziening Handhaving (BVH, door agenten ook wel Bureaucratie voor Handhavers genoemd) niet goed werkt. Het systeem leidt tot veel bureaucratie en gegevens raken verloren.
Agenten is onder meer gevraagd naar de oorzaken van de toegenomen werkdruk en de toegenomen bureaucratie, de arbeidsvoorwaarden en het hoogte van het salaris, de agressie tegen agenten en de samenwerking met hulpverleners, de prestatiecontracten (het afrekenen van agenten op het aantal bonnen dat zij uitdelen), de maatschappelijke problemen die agenten op straat het meeste tegenkomen en hun waardering van het politiebeleid.

 

 

bezuinigingen en bureaucratie bij politie leiden tot onveiligheid op straat Onderzoek “De agent aan het woord” Reportage SBS6

 

U bent hier