h

Brandbrief thuishulpen voor wethouder Wilschut (PvdA)

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

20 juni 2013

Brandbrief thuishulpen voor wethouder Wilschut (PvdA)

Medewerkers van Sensire hebben donderdagmiddag 20 juni een brandbrief aangeboden aan de Achterhoekse wethouders voor de thuiszorg. Meer dan 100 medewerkers waren verzameld voor het gemeentehuis van Bronckhorst. De gemeente Doetinchem werd opgeroepen de onzekerheid onder het personeel van Sensire te stoppen. Dat is mogelijk door voor het jaar 2014 afspraken te maken met Sensire.

20062013 Ik Ben Kostwinner

Tijdens de actie georganiseerd door de AbvaKabo FNV vroegen de werknemers van Sensire de wethouders om snel een einde te maken aan de onzekerheid. De collectieve ontslagen kunnen van tafel, dat is voor de gemeenten financieel geen probleem. De 2e kamer heeft voldoende geld beschikbaar gesteld voor 2014. Bovendien hoeft de thuiszorg mede door toedoen van de SP (de wet Leijten) niet Europees aanbesteed te worden. De gemeenten kunnen daarom het komende jaar gebruiken om kritisch naar de organisatie van de zorg in de Achterhoek te kijken.

20062013 Bezuinigen Mensonwaardig Neede

Op dit moment wordt er door de gemeente en Sensire een welles-nietes-spelletje gespeeld. Sensire zegt geen financieel risico te willen lopen en daarom hebben ze per 1 januari 2014 besloten te stoppen met de huidige thuishulp en de medewerkers te ontslaan. Sensire schreef aan zijn clienten: „Gemeenten kunnen door de kabinetsplannen nog geen nieuwe contracten afsluiten met zorgorganisaties als Sensire.” De gemeente Doetinchem schreef aan dezelfde clienten: „De gemeente heeft Sensire gevraagd om met het aanvragen van ontslag te wachten."

20062013 Henk Melgert Sensire

SP Statenlid Peter de Vos: „Dit is nu de zoveelste keer dat we samen de straat op gaan. We leven mee met al die gezinnen die in grote onzekerheid zitten. In deze tijd je baan verliezen is een persoonlijk drama. We willen zo veel mogelijk fatsoenlijke banen in de Achterhoek behouden. Daarom voeren we vandaag actie samen met de medewerkers van Sensire en met de Abvakabo FNV. Dat deden we gisteren met de medewerkers van PI De Kruisberg. En dat doen we morgen met de bouwvakkers.”

20062013 Peter de Vos SensireSP Statenlid Peter de Vos (Gaanderen) "zo veel mogelijk fatsoenlijke banen in de Achterhoek behouden"

U bent hier